Mahmud Abbas: colonizarea va distruge orice şansă de pace cu Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mahmud Abbas: colonizarea va distruge orice şansă de pace cu Israelul
Mahmud Abbas: colonizarea va distruge orice şansă de pace cu Israelul

Preşedintele palestinian Mahmud Abbas a avertizat astăzi, în cadrul unui discurs susţinut la ONU, că urmările colonizării evreieşti a teritoriilor ocupate vor distruge orice şansă de pace cu Israelul, relatează AFP.

"Reafirm ataşamentul ANP, singurul reprezentant legitim al poporului palestinian, de a ajunge la o pace justă şi durabilă bazată pe rezoluţii internaţionale. Dar în acelaşi timp avertizez că politica de colonizare ilegală şi construcţia zidurilor de separaţie continuată de Israel, forţa de ocupaţie, va distruge orice şansă de a relansa procesul de pace", a afirmat Mahmud Abbas.

Colonizarea, pe care Israelul refuză să o îngheţe în ciuda presiunilor comunităţii internaţionale, constituie principala problemă care împiedică reluarea negocierilor de pace suspendate la finalul lui 2008.

Preşedintele american Barack Obama a reuşit marţi să organizeze prima întâlnire între Mahmud Abbas şi premierul israelian Benjamin Netanyahu la New York, într-o tentativă de a relansa dialogul, dar în urma summitului nu a fost înregistrat niciun progres, notează AFP.

"Timpul presează şi riscurile se acumulează din cauza continuării suferinţelor poporului palestinian care se prăbuşeşte sub ultima ocupaţie străină din lume", a adăugat Mahmud Abbas.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite