Iskandarani, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Zaher Iskandarani a fost trimis în judecată, ieri, de procurorii Parchetului General, care au întocmit un dosar de peste 5.000 de pagini. Alături de el vor ajunge în faţa

Omul de afaceri Zaher Iskandarani a fost trimis în judecată, ieri, de procurorii Parchetului General, care au întocmit un dosar de peste 5.000 de pagini. Alături de el vor ajunge în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti şi presupuşii săi complici - Obayda Ghassan, Wahbeh Ghassan şi Eugen Iovescu. Aceştia sunt acuzaţi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni în afaceri cu tutun şi alcool. Activitatea infracţională ar fi devenit posibilă în contextul deschiderii frontierelor şi beneficiind de o localizare geografică propice, România a devenit o zonă de interes pentru contrabanda cu ţigări contrafăcute destinate pieţei occidentale.
Zaher Iskandarani coordona şi controla întreaga activitate desfăşurată de firmele pe care le controla şi se implica atât în producţia ţigărilor, achiziţionarea de utilaje de producţie performante, obţinerea marcajelor fiscale, cât şi în cea de producţie de alcool în fabrica de la Lenanheim. Activitatea de producţie şi marcare a ţigaretelor în fabrica de la Săcălaz era controlată în mod direct de către Iovescu, iar cea de producţie de alcool de Ghannoum Obayda. Iskandarani şi presupuşii săi complici au fost eliberaţi din arest pe motiv că nu mai prezintă pericol social.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite