Mugur Isărescu prezintă la 11.00 raportul trimestrial asupra inflaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugur Isărescu prezintă la 11.00 raportul trimestrial asupra inflaţiei
Mugur Isărescu prezintă la 11.00 raportul trimestrial asupra inflaţiei

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susţine vineri o conferinţă de presă în cadrul căreia va prezenta raportul trimestrial asupra inflaţiei.

România a avut în septembrie cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană (4,9 procente), în condiţiile în care în zona euro rata anuală a inflaţiei a coborât şi mai mult în teritoriul negativ (la minus 0,3 procente faţă de minus 0,2 procente în luna august), iar în Uniunea Europeană rată anuală a inflaţiei a scăzut la 0,3 procente (de la 0,6 procente în luna august), conform unei estimări revizuite publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

România a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană şi în perioda aprilie-iulie 2009, iar în luna august 2009 a fost depăşită doar de Ungaria.


Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, rata anuală inflaţiei a coborât nesemnificativ în septembrie, la 4,94 la sută, însa preţurile de consum au crescut faţă de august cu 0,39 la sută, ca urmare a majorării preţurilor la mărfurile nealimentare şi servicii. În luna august, rata anuală a inflaţiei a fost de 4,96 la sută.

Consiliul de Administraţie al BNR a stabilit la 3 noiembrie ca ţinta de inflaţie pentru anul 2011 să se situeze la nivelul de 3 la sută, cu un interval de variaţie de plus minus un punct procentual, în scădere faţă de 3,5 la sută în anul 2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite