“Irlanda: alarmă pentru carnea de porc cu dioxină. Controale şi în Italia”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de astăzi din Italia scriu despre situaţia burselor mondiale care s-a ameliorat considerabil atât în Asia, cât şi la nivel european. Un alt subiect de larg interes pentru presa italiană e reperezentat de scandalul cărnii de porc infestată cu dioxină, provenind din Irlanda.

Burse, optimism în Asia şi Europa”, titrează pe prima pagină ediţia online a cotidianului “Corriere della Sera”. Bursele europene deschid astăzi în creştere, după ce vinerea trecută Europa a pierdut 189 miliarde de euro. Bursa din Milano a început ziua de azi cu un indice de + 4%, cea din Frankfurt cu + 5,2%, Londra + 6,2%, Paris + 6,5%. Bursele asiatice au închis şi ele sesiunea de ieri cu un indice pozitiv de + 5,2%.

Milano: Scala, premiera operei “Don Carlo”, între lux, polemici şi fluierături”, scrie tot cotidianul “Corriere della Sera”. Opinii diferite privind premiera operei “Don Carlo”, ieri seară, la Teatro alla Scala din Milano. Actorii au fost îndelung aplaudaţi, dar directorul orchestrei şi regizorul au fost fluieraţi din cauza înlocuirii, în ultimul moment, a tenorului italian Giuseppe Filianoti cu americanul Stuart Neill. În sală au fost prezente mai multe celebrităţi, printre care miniştri Sandro Bondi, Ignazio La Russa, Agelino Alfano, precum şi creatorii Dolce e Gabbana şi soţia primului ministru Silvio Berlusconi, Veronica Lario.

Irlanda: alarmă pentru carnea de porc contaminată cu dioxină. Controale şi în Italia”, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Alarmă la nivel european din cauza cărnii de porc irlandeze infestată cu dioxină. Şeful serviciului veterinar din Dublin a făcut public faptul că între 20 şi 25 de ţări ar fi putut primi carne de porc contaminată. Autorităţile irlandeze nu au anunţat încă ţările care sunt supuse cel mai mult riscului de contaminare. În Italia au început deja controalele la carnea de porc.

Studentul care s-a transformat în titlu de bursă”, titrează cotidianul “La Stampa”. Investitorii care caută cu disperare în ce să-şi investească banii în aceste vremuri tulburi, au o nouă alternativă şi anume, investiţia în studenţi. Pentru a-şi putea plăti studiile în economie, studentul de origine germană Florian Lucke a hotărât să se pună el însuşi în vânzare la bursă. Dacă Florian Lucke va reuşi să termine facultatea şi să îşi găsească un loc de muncă, cei care au pariat pe el şi i-au pus la dispoziţie un capital iniţial, vor fi recompensaţi cu o parte din salariul său.

Pakistan: a fost arestat organizatorul masacrului din Mumbai”, relatează cotidianul “Il Messagero”. Unul dintre presupuşii organizatori al atentatelor de acum două săptămâni din Mumbai, a fost arestat de către forţele de ordine pakistaneze.  Anunţul a fost  făcut ieri de către agenţia de ştiri indiană Press Trust of India.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite