Iritaţiile picioarelor, calmate în şapte zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sezonul cald, picioarelor au de suferit ca urmare a temperaturilor crescute şi a frecventării ştrandurilor, a piscinelor sau a duşurilor infestate. Toţi aceşti factori

În sezonul cald, picioarelor au de suferit ca urmare a temperaturilor crescute şi a frecventării ştrandurilor, a piscinelor sau a duşurilor infestate.

Toţi aceşti factori favorizează apariţia ciupercii piciorului, o afecţiune care afectează aproximativ 15-30 la sută din populaţie. Pentru a putea fi vindecată, ciuperca necesită aplicarea unui tratament local fungicid, care să omoare ciuperca, şi o igienă permanentă, pentru a nu recidiva.

Un nou tratament lansat în farmacii constă în aplicarea unui unguent numit Terbisil, de două ori pe zi, timp de o săptămână. Igiena locală riguroasă prin spălarea şi uscarea picioarelor este absolut necesară atât în timpul tratamentului, cât şi după. Mâncărimile şi iritaţia dispar în câteva zile, iar după terminarea tratamentului, terbinafina, ingredientul-cheie, rămâne în piele şi continuă să acţioneze, distrugând ciuperca.

Vindecarea completă a rănii se poate produce la două - trei săptămâni de la tratament. Ciuperca piciorului debutează cu mâncărimi sau iritaţii ale pielii, de regulă între al treilea şi al cincilea deget. Neglijată, boala se poate complica, putând apărea fisuri sau crăpături ale pielii, în special la călcâie. Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, în alte părţi ale corpului sau la unghii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite