Iranul, implicat într-un atentat antievreiesc din Buenos Aires

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii argentinieni care anchetează circumstanţele în care a avut loc atentatul comis în 1994 la Buenos Aires împotriva unui centru cultural evreiesc, soldat cu peste 85 de morţi şi 300

Magistraţii argentinieni care anchetează circumstanţele în care a avut loc atentatul comis în 1994 la Buenos Aires împotriva unui centru cultural evreiesc, soldat cu peste 85 de morţi şi 300 de răniţi, au acuzat oficial Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah de producerea acestui act terorist.
Magistraţii au cerut un mandat de arestare internaţional împotriva celor mai înalte autorităţi ale guvernului iranian din acea vreme, între care se află şi fostul preşedinte Ali Rafsandjani. Guvernele care s-au succedat la putere în Argentina după 1994 au fost criticate sever pentru lipsa progreselor în ancheta privind acest atentat. Comunitatea evreiască din Argentina, cea mai importantă din America Latină (circa 300.000 de persoane), a fost cea care a criticat foarte serios lentoarea şi lipsa de interes cu care a fost dusă ancheta respectivă. De altfel, preşedintele argentinian Nestor Kirchner a admis, pentru prima dată, în 2005, "responsabilitatea statului" în carenţele evidente ale anchetei, care, până la această dată, n-a dus la arestarea vreunei persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite