Irak: cel puţin 48 de morţi, între care doi jurnalişti de la televiziunea americană CBS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi jurnalişti britanici - un cameraman şi un sunetist - au fost ucişi, iar un al treilea a fost rănit grav, luni, în Irak. A fost o zi în care atentatele au depăşit media obişnuită, ele

Doi jurnalişti britanici - un cameraman şi un sunetist - au fost ucişi, iar un al treilea a fost rănit grav, luni, în Irak. A fost o zi în care atentatele au depăşit media obişnuită, ele soldându-se cu 48 de morţi şi câteva zeci de răniţi.
Zece atacuri s-au consemnat luni, la Bagdad, înregistrându-se 33 de victime şi zeci de răniţi. Unul dintre cele mai violente a avut loc la Bagdad, el vizând o patrulă americană. Din nefericire, printre victime s-au aflat şi membrii unei echipe a televiziunii CBS, care însoţeau patrula. Au decedat pe loc cameramanul Paul Douglas, în vârstă de 48 de ani, şi sunetistul James Brolan, în vârstă de 42 de ani. Ambii erau de naţionalitate britanică, ei fiind ataşaţi pe lângă armata americană. Cu acelaşi prilej, ziarista americană Kimberly Dozier, în vârstă de 39 de ani, de la CBS, a fost rănită grav, ea fiind transferată în cursul nopţii la baza militară americană Ramstein din Germania.
Dozier va fi tratată la Centrul Medical Regional Landstuhl. După prima operaţie, din Irak, medicii erau "moderat optimişti" în privinţa şanselor ei. Cei trei erau veterani ai zonelor de conflict din Orientul Mijlociu şi aveau stagii îndelungate în Irak. Până ieri, 70 de jurnalişti au decedat în Irak după intervenţia americano-britanică, în martie 2003. Un alt atentat a vizat o patrulă irakiană în cartierul sunnit Adhamya, când au decedat 12 persoane, majoritatea elevi ai unei şcoli din apropiere. În cartierul şiit Kadhimiya, din nord-vestul Bagdadului, au decedat opt persoane în urma exploziei unei mine, iar la 80 km nord de capitală, 11 muncitori au fost ucişi după explozia unei bombe, într-un autobuz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite