“Irak: trupele americane se vor retrage până în 2011” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza companiei aeriene naționale Alitalia este şi astăzi una dintre principalele teme abordate de cotidienele din Peninsulă. Va urma o nouă săptămână de foc pentru pasageri, cu alte zeci de zboruri anulate, precum şi cu haos şi dezordine în majoritatea aeroporturilor italiene.

“Săptămână neagră pentru Alitalia”, titrează pe prima pagină cotidianul “La Stampa”. În compania aeriană Alitalia continuă protestele şi starea de haos. Săptămâna aceasta se prefigurează  anularea a încă 50 de zboruri, după ce de lunea trecută până astăzi au fost anulate aproape patru sute de curse aeriene ale companiei naţionale italiene. Ministrul italian al Muncii, Maurizio Sacconi, i-a ameninţat pe protestatari cu sancţiuni administrative şi penale.

“Irak: trupele americane se vor retrage până în 2011”, anunţă cotidianul “Corriere della Sera”. Guvernul irakian a aprobat acordul de securitate încheiat cu Statele Unite, care prevede retragerea totală a trupelor americane de pe teritoriul Irakului până la sfârşitul anului 2011. Acest acord este rezultatul negocierilor dintre americani şi irakieni. Purtate timp de un an de zile.

“Japonia întră în recesiune tehnică. Bursele europene deschid pe roşu”
, scrie tot “Corriere della Sera”. Japonia a intrat oficial în recesiune tehnică, motiv pentru care bursele asiatice vor fi  influenţate negativ. Cu toate acestea, bursa din Tokyo a încheiat ziua de ieri cu un indice pozitiv de +0,71%. Pieţele bursiere europene au deschis astăzi cu un indice de scădere: bursa din Milano cu  -0,51%, Londra -0,31%, Frankfurt -0,26%, iar bursa din Zurich -0,44%.

“Lovitură dură pentru ETA: şeful organizaţiei teroriste a fost capturat în Franţa”
, relatează cotidianul “La Repubblica”. Agenţii poliţiei franceze şi ai Gărzii Civile spaniole l-au arestat în această dimineaţă, în sudul Franţei, pe şeful grupării teroriste spaniole ETA, Mikel Garikoitz Aspiazu Rubina, alias “Txeroki”. Bărbatul este acuzat, printre altele, de uciderea unui magistrat şi a doi agenţi ai Gărzii Civile spaniole. Împreună cu şeful organizaţiei a mai fost arestată o femeie, a cărei identitate nu a fost deocamdată dezvăluită.

“Salerno: opt persoane, printre care şi un copil, au fost rănite într-un schimb de focuri”
, titrează cotidianul “Il Giorno”. O persoană mascată, sosită la bordul unui scuter, a  intrat într-o agenţie de pariuri şi a deschis focul, rănind opt persoane. Episodul s-a petrecut weekendul acesta, în centrul oraşului Salerno. Printre răniţi se află şi proprietarul agenţiei de pariuri, precum şi fiul său în vârstă de opt ani.

“Universitate, Ministrul Gelmini: Da confruntării cu partidele de stânga şi nu minciunilor!”
, anunţă cotidianul “Il Messagero”. Ministrul Învăţământului, Mariastella Gelmini, şi-a apărat cu obstinaţie  reformele, în cadrul unei întâlniri avute weekendul acesta la Rezzatto, în Brescia. Ea a afirmat că italienii au fost dezinformaţi cu privire la reforma Gelmini şi că le-au fost povestite multe minciuni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite