Ipoteză surprinzătoare în cazul directorului comercial al Itar-Tass

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii acreditează crima pasională

Anatoli Voronin, directorul comercial al agenţiei de presă Itar-Tass, a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit, în locuinţa sa din centrul Moscovei. Deşi nu exclude şi alte piste, poliţia susţine ipoteza unei crime pasionale, împrejurările şi personajul oferind aceste argumente.
Voronin, în vârstă de 55 de ani, urma să se întoarcă luni la muncă, după o perioadă de vacanţă. şoferul a aşteptat timp de trei ore în faţa imobilului din centrul capitalei ruseşti, unde locuia şeful său, şi, văzând că acesta nu mai coboară, l-a sunat la telefon de mai multe ori.
Alertat de apelurile în gol, a urcat să vadă ce se întâmplă. A găsit uşa forţată şi pe Voronin înjunghiat în mijlocul apartamentului răvăşit. După primele cercetări, anchetatorii ruşi nu cred că există vreo legătură între asasinarea bărbatului şi activitatea sa profesională. Ei spun că, cel mai probabil, Voronin a fost omorât din motive personale.
Nici motivul jafului nu prea stă în picioare, presa rusă scriind că asasinul a lăsat neatinsă o sumă mare de bani pe care anchetatorii au găsit-o într-un sertar.
Presa rusă mai scrie că asasinul şi victima se cunoşteau deoarece au mâncat şi au băut împreună, anchetatorii descoperind pe masă pahare, o sticlă de coniac şi fructe.
Cotidianul "Komersant" nu exclude ca omorul să aibă legătură cu viaţa sa privată, Voronin fiind cunoscut în cercurile homosexuale moscovite. În casă au fost găsite de altfel fotografii cu bărbaţi goi, unul din pahare purta urme de ruj, iar victima era în slip. De aceea, anchetatorii tind să creadă că omorul nu a fost planificat, ci spontan.
Asasinate în serie
Directorul comercial al Itar-Tass fusese căsătorit şi avea o fiică, dar nu mai locuia de mult timp cu familia sa. El a lucrat în cadrul Agenţiei Itar-Tass timp de 23 de ani. În prima fază, s-a crezut că este vorba tot de o crimă la comandă, ceva obişnuit la Moscova şi în alte părţi ale Rusiei.
Asasinarea lui Voronin venea după alte trei crime oribile. Astfel, în urmă cu o săptămână, Alexander Plokhin, directorul celei de-a doua bănci ca mărime din Rusia, Vneshtorgbank, fost împuşcat de trei ori în cap, în timp ce ieşea din liftul imobilului în care locuia, iar la 7 octombrie, ziarista Anna Politkovskaia, celebră pentru reportajele sale foarte critice despre războiul din Cecenia şi pentru editorialele ostile la adresa preşedintelui Vladimir Putin, a fost asasinată în mod asemănător. Luna trecută a fost ucis în stil mafiot vicepreşedintele Băncii Centrale a Rusiei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite