Iorgulescu îi face pe culturnici mâncători de puncte puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, iese iarăşi la rampă cu declaraţii plastice la adresa foştilor "culturnici". În opinia sa, oamenii care s-au bucurat de onoruri şi privilegii în

Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, iese iarăşi la rampă cu declaraţii plastice la adresa foştilor "culturnici". În opinia sa, oamenii care s-au bucurat de onoruri şi privilegii în comunism, măgulind regimul prin operele lor trebuie să se retragă urgent din viaţa publică.
"Aceşti mâncători de
puncte puncte
n-au stat ascunşi, erau vedete. Ieşeau toată ziua pe marile sau micile ecrane, dedicau tomuri marelui conducător, făceau tablouri de familie cu perechea şi copiii, scriau ode, oratorii, cântece de masă. Există pericolul ca aceşti oameni să devină modele pentru tineri". Ministrul a refuzat să nominalizeze persoane, spunând că i-ar lua 4-5 ore doar să le rostească numele. Iorgulescu şi-a început demersul luna trecută printr-o scrisoare deschisă, publicată în ziarul Adevărul. El a solicitat şi reluarea procesului de deconspirare a înalţilor prelaţi care au colaborat cu Securitatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite