Ionuţ Cristea este favorit pentru preşedinţia Eximbank - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi menţionează despre preşedinţia Eximbank, rezultatele financiare ale Băncii Transilvania şi evoluţia indicelului BET-FI. Situaţia financiară de la Electroputere şi proiectul Palas Iaşi sunt câteva dintre subiectele abordate de presa economică.

Ionuţ Cristea, favorit pentru preşedinţia Eximbank. Ionuţ Costea este un bancher care a lucrat la BERD şi Raiffeisen, acum fiind preşedintele Emporiki. Ionuţ Costea, 49 de ani, actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Emporiki Bank, este favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte al băncii de stat Eximbank, afirmă surse apropiate negocierilor politice. În mod tradiţional, orice schimbare de guvern echivalează cu înlocuirea şefilor celor două instituţii bancare cu capital de stat - Eximbank si CEC, scrie Ziarul Financiar.

Banca Transilvania a avut un profit net de 1,6 milioane de lei.
Banca Transilvania, cea mai mare bancă cu capital privat românesc plasată în Top 10, în funcţie de active, a realizat în ultimul trimestru al anului trecut un profit net de numai 1,6 milioane de lei (435.000 de euro), în condiţiile în care banca a constituit provizioane de 81 milioane de lei (22 milioane de euro), doar în T4. Profitul pe întregul an al băncii se ridică la 398,23 mil. lei (108,1 mil. euro), în creştere cu 17% comparativ cu anul precedent. Mai mult de jumatate din profit a venit din vânzarea participaţiei deţinute la Asiban, de 25%, din care banca a încasat 62 milioane de euro, anunţă Business Standard.

BET-FI a spart pragul de 10.000 de puncte. Indicele BET-FI a coborât sub 10.000 de puncte la începutul şedinţei bursiere de ieri, pe o piaţă în scadere generală şi cu o lichiditate redusă. Astfel, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare s-a întors la nivelul din 2004. Mihai Mureşan, broker la Intercapital Invest a explicat pentru Bursa că în debutul şedinţei de ieri indicele BET-FI a suferit o corecţie majoră, spărgând minimul înregistrat în octombrie 2008.

Mai puţini bani pentru Electroputere.
Compania saudita Al-Arrab a subscris doar 5 milioane de euro în cadrul majorării de capital de la Electroputere Craiova, din cele 32 milioane de euro cât i-ar fi revenit spre subscriere în cadrul operaţiunii.
Consiliul de Administraţie al producătorului de locomotive şi echipamente electrice condus de omul de afaceri iordanian Fathi Taher, cel care i-a adus la Electroputere pe miliardarii arabi, a hotărât la sfârşitul anului trecut majorarea capitalului social cu 215,8 milioane de lei, însă acţionarii au subscris acţiuni în valoare de doar 21,3 milioane de lei, spune Ziarul Finananciar.

Iulius Group are asigurată finanţarea pentru Palas Iaşi.
Iulius Group va continua investiţia în primul ansamblu urbanistic de tip "lifestyle center" din România, "Palas Iaşi", având finanţarea asigurată integral, iar constructorii estimează că, în prima parte a anului viitor, majoritatea obiectivelor proiectului de peste 250 mil. euro vor fi finalizate, scrie Curierul Naţional. Potrivit companiei, zona comercială a proiectului, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 57.000 mp, va fi finalizată şi deschisă publicului în prima parte a anului viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite