Ion ţiriac a organizat un nou măcel în ţarcul-abator de la Balc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţarcul deja celebru, denumit încă fond de vânătoare, pe care omul de afaceri Ion ţiriac îl deţine în judeţul Bihor, s-a pus zilele trecute de încă un măcel. Sâmbătă şi duminică,

În ţarcul deja celebru, denumit încă fond de vânătoare, pe care omul de afaceri Ion ţiriac îl deţine în judeţul Bihor, s-a pus zilele trecute de încă un măcel.
Sâmbătă şi duminică, la Balc s-a adunat o armată de nume grele din străinătate, ca urmare a unei invitaţii venite din partea fostului jucător de tenis. Vânătoarea la mistreţ a fost organizată pe ultima sută de metri, la sfârşitul lunii terminându-se oficial sezonul pentru această specie. Pentru că partida de anul trecut, făcută după acelaşi tipar, s-a lăsat cu un scandal de proporţii, organizatorii au acţionat acum cu discreţie maximă. Fiind vorba de un domeniu privat, curioşii au fost ţinuţi la distanţă, iar ziariştii nu au primit nici un fel de informaţie despre eveniment. Surse din cadrul participanţilor ne-au informat că lista invitaţilor lui ţiriac a fost aproape identică cu cea de anul trecut, însă au lipsit politicienii autohtoni, inclusiv Adrian Năstase. Atunci au venit la Balc Rudolf Streicher, fost ministru de finanţe în Austria, Klaus Mangold, preşedintele concernului Daimler-Chrysler, Worfgang Porsche, deţinătorul imperiului auto german Porsche, Burckhard Bergmann, fost ministru german, precum şi o grămadă de bancheri şi oameni de afaceri din toată lumea. Ca şi atunci, la sfârşitul acestei săptămâni s-au împuşcat mai multe exemplare de porci mistreţi pe care cunoscătorii le consideră "trofee de medalie de aur".
Fondul de vânătoare Balc a fost adjudecat în octombrie anul trecut de către Asociaţia "Wild Boar", patronată de Ion ţiriac, după o licitaţie organizată la Ministerul Agriculturii. Pe cele 11 hectare de teren, omul de afaceri şi-a constituit un fond propriu de vânătoare, care nu mai aparţine de Direcţia Silvică Bihor şi care nici nu se mai supune regulilor stabilite de aceasta. În prezent, fondul de la Balc se află între primele trei din ţară. Vânătorii autohtoni susţin că modul în care se împuşcă animalele în ţarcul lui ţiriac este unul barbar. Se lucrează în aşa-zisul regim de coteţ, animalul neavând practic nici o şansă de salvare, aşa cum se întâmplă în mediul său natural.
Gonac, rănit de mistreţ
Pe domeniul de vânătoare al lui ţiriac a fost rănit, ieri, unul dintre gonaci. Un mistreţ împuşcat de vânători l-a atacat şi i-a zdrobit mâna. Rănitul se află în stare stabilă la spital.

Colonel de armată împuşcat în Alba
Un colonel de armată a murit sâmbătă, la prânz, după ce a fost împuşcat accidental la o partidă de vânătoare de mistreţi, organizată într-o pădure din judeţul Alba. Tragedia s-a produs în timpul unei partide de vânătoare autorizate, pe fondul de vânătoare din zona comunei Cricău. Victima accidentului este colonelul Simion Giurgiu, în vârstă de 50 de ani, din Alba Iulia, care lucra în cadrul Corpului IV Armată Teritorial "Mareşal Constantin Prezan" din Cluj-Napoca. Autorul accidentului este Suciu Andronic, de aceeaşi vârstă cu victima şi tot din Alba Iulia. Colonelul a murit la câteva minute după ce a fost lovit de glonţ, din cauza leziunilor produse şi a perforării ficatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite