Ion Iliescu a fost externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu și Mircea Geoană au schimbat cuvinte grele la şedinţa PSD
Ion Iliescu și Mircea Geoană au schimbat cuvinte grele la şedinţa PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este în continuare internat la Spitalul Elias din Capitală, după ce i s-a făcut rău miercuri. Conducerea spitalului Elias a anunţat că în cursul zilei de azi va transmite informaţii despre starea fostului preşedinte al ţării.

UPDATE 14.30: Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost externat de la Elias şi medicii susţin că starea sa de sănătate este bună.

UPDATE 10.30:  Aflat în vizită la lucrările de la Piaţa Universităţii, primarul Sorin Oprescu, medicul lui Ion Iliescu de mulţi ani, a declarat că pacientul lui nu are nimic. "Staţi liniştiţi, nu are nimic!", le-a spus Oprescu ziariştilor prezenţi.

UPDATE 09.45: Starea fostului şef al statului Ion Iliescu este bună, el fusese de mult pregătit pentru un control de rutină, iar acum face analizele, a declarat joi dimineaţă, pentru Mediafax, directorul medical al Spitalului "Elias", Dana Safta. "Domnul Iliescu vine periodic la spital pentru un control de rutină. Nu trebuie asociată agitaţia ultimelor zile cu starea acestuia, întrucât el fusese programat pentru acest control cu mai mult timp înainte. Starea pacientului este bună", a precizat Dana Safta. Aceasta a menţionat că fostului preşedinte îi vor fi făcute investigaţiile uzuale.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu, a declarat în cursul acestei dimineţi că Spitalul Elias va emite un comunicat de presă în cursul zilei de azi în care va da informaţii despre starea lui Iliescu. Potrivit unor surse medicale citate de Mediafax, preşedintele de onoare al PSD a fost internat miercuri şi urma să fie supus unor investigaţii endoscopice.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu, bun prieten al lui Ion Iliescu, l-a vizitat la spital. Potrivit Mediafax, Oprescu a negat zvonurile legate de o posibilă criză biliară, amintind că Iliescu a fost supus cu ani în urmă unei intervenţii în urma căreia i-a fost scoasă bila.

Replici dure la PSD între Iliescu şi Geoană


Ion Iliescu a participat, marţi, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde s-a decis excluderea lui Mircea Geoană din partid. Potrivit unor surse, în cadrul şedinţei, liderii PSD au avut schimburi de replici dure, protagonişti fiind inclusiv Ion Iliescu şi Mircea Geoană. Iată ce şi-au declarat cei doi marţi:
Iliescu: "Geoană a intrat în partid fără să ştie ce este acela un partid. Nu a învăţat nimic. El a contribuit la pierderea din 2004. În 2009 tot partidul a fost cel care l-a ajutat, iar el îşi permite să ducă la pierderea unor alegeri. N-a explicat nici până în ziua de astăzi motivaţia mersului lui în noapte la Vântu. După toate astea, el nu învaţă nimic. A pierdut alegerile, a pierdut în partid şi n-a tras învăţămintele necesare", a declarat preşedintele de onoare al PSD.

Geoană: "Iliescu este o piază rea a acestui partid. El aduce ranchiună. Iliescu nu l-a vrut pe Năstase şi astfel Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Iliescu", a spus Geoană, după şedinţa CExN în care a fost exclus din partid.

Operat la inimă în 2005


Ion Iliescu a fost operat, în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi (dispozitive medicale care lărgesc vasele de sânge), după ce a avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite