Ioana Maria Vlas despre arestarea lui SOV: Acest scandal este unul politic; este prea târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Maria Vlas acuză conducerea penitenciarelor că i-a încălcat dreptul de a discuta cu presa, după ce ieri conducerea Penitenciarului Târgşor a amânat cu două luni cererea sa de eliberare condiţionată. În replică, conducerea închisorii a precizat că Vlas ar fi doar supărată şi că ea a făcut în repetate rânduri cereri scrise prin care cere ca presa să nu o mai deranjeze.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, Ioana Maria Vlas a declarat că a fost rugată de mai multe ori de conducerea închisorii să nu mai facă declaraţii presei, iar ieri, când cererea sa de eliberare condiţionată a fost amânată, i s-a cerut imperativ să nu discute cu jurnaliştii.

Întrebată dacă nu îi este teamă de eventualele repercursiuni, Vlas a răspuns: "De ce să îmi fie frică? Ce pot să îmi facă?".

În legătură cu arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, ea consideră că "acest scandal este într-adevărul unul politic" şi oricum vine "prea târziu". "În niciun caz pentru asta nu trebuia arestat", a adăgat Vlas.

Pe de altă parte, Autoritatea Naţională a Penitenciarelor a comunicat că Ioana Maria Vlas "a beneficiat de dreptul său legal şi a putut fi contactată de persoanele pe care le-a avut în listă", iar acuzaţiile de încălcare a dreptului său de liberă exprimare sunt nefondate, deoarece chiar Vlas a soclicitat în scris să nu mai poată fi contactată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite