Dan Ioan Popescu îl reclamă pe judecătorul Mihai Nucă la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Dan Ioan Popescu şi soţia lui, Elena, s-au plâns la CSM de ancheta în care sunt implicaţi, după ce Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul instanţei supreme a constatat că

Deputatul PSD Dan Ioan Popescu şi soţia lui, Elena, s-au plâns la CSM de ancheta în care sunt implicaţi, după ce Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul instanţei supreme a constatat că aceştia nu pot dovedi peste 1 milion de euro din averea lor.
Dan Ioan Popescu a cerut Inspecţiei Judiciare a CSM să analizeze anumite încălcări ale legii de către judecătorul instanţei supreme Mihai Nucă, care, printre altele, ar fi încălcat secretul deliberării şi al confidenţialităţii lucrărilor, prin publicarea pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a ordonanţei pronunţate în dosarul Comisiei de Control al Averilor. În plus, DIP a reclamat şi faptul că judecătorul nu a verificat condiţiile de admisibilitate ale cererii de cercetare a averii formulate de fostul procuror general Ilie Botoş. La acest capăt de "acuzare", CSM i-a răspuns demnitarului că nu are atribuţii legate de soluţionarea cauzei, întrucât, dacă ar face acest lucru, s-ar putea interpreta ca o imixtiune în actul de justiţie. CSM precizează în adresa trimisă soţilor Popescu că "nu rezultă indicii ale vreuneia din abaterile disciplinare la care aţi făcut referire, neputând fi reţinute în sarcina judecătorului Nucă Mihai fapte sau abateri de la îndatoririle de serviciu de natură să atragă aplicarea unei sancţiuni disciplinare".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite