Invitaţie la dans pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai iubite activităţi de sezon îşi aşteaptă amatorii şi în weekend. Acest sfârşit de săptămână, dintre Crăciun şi Revelion, este tocmai bun pentru puţină

Una dintre cele mai iubite activităţi de sezon îşi aşteaptă amatorii şi în weekend.

Acest sfârşit de săptămână, dintre Crăciun şi Revelion, este tocmai bun pentru puţină mişcare, mai ales după consumurile excesive de sarmale, cârnaţi şi salată de beof. În această perioadă putem recomanda mişcarea, dar nu oricum, ci pe gheaţă.

Capitala a fost împânzită de patinoare în aer liber, deschise în aproape toate sectoarele, aflate la concurenţă cu Patinoarul Naţional.


Primul patinoar care a deschis oficial sezonul de patinat în Bucureşti este cel amplasat în Parcul Unirii, care a fost inaugurat pe 1 decembrie. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, cu un program de weekend cu începere de la ora 9.00 şi se încheie la ora 23.00. Pentru închirierea patinelor se plăteşte 10 lei şi tot aceeaşi sumă pentru accesul pe gheaţă.


Ultimul patinoar din seria celor din Bucureşti a fost inaugurat în Parcul "Alexandru Ioan Cuza" din cartierul Titan şi ocupă o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. El face parte dintr-un întreg complex de agrement în care sunt incluse un loc de joacă pentru cei mici, două terenuri de sport, precum şi o zonă cu aparate de distracţie. În weekend, patinoarul este deschis între orele 9.00 şi 24.00, iar pentru o oră şi jumătate de patinat, împătimiţii acestui sport de iarnă plătesc 10 lei. Acelaşi preţ este şi pentru închirierea patinelor.


Cel mai mare din est


Cel mai mare patinoar în aer liber din estul Europei este cel din Parcul Cişmigiu, care se întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. Cei mici nu plătesc biletul între orele 9.00 şi 11.00, iar după ora 11.00, accesul se face contra sumei de 10 lei. Adulţii plătesc 15 lei pentru un bilet.


Cererea depăşeşte oferta la patine


Însă după câteva teste efectuate în ceea ce priveşte calitatea gheţii pentru un patinator, amator sau profesionist, putem declara că, totuşi, cea mai bună rămâne cea de pe Patinoarul Naţional "Mihai Flamaropol", fost "23 August".

Aici, însă, mare atenţie la ora la care vă prezentaţi la programul cu publicul, deoarece locul este supraaglomerat mai ales în weekend. Dacă nu aveţi în dotare patinele proprii, riscaţi să staţi la coadă aproape o oră pentru închirierea unei perechi şi pe aceea să o găsiţi cu 2-3 numere mai mari sau mai mici (în nici un caz potrivite, deoarece cererea depăşeşte oferta), şi, eventual, una să fie pentru piciorul stâng, iar cealaltă... tot pentru stângul.


Pe acest patinoar, amatorii pot "fura" meserie de la hocheiştii care mai vin să îşi etaleze mişcările exersate asiduu la antrenamente. Şi, având în vedere că s-a luat vacanţă de la meciuri, în acest weekend, atât astăzi, cât şi mâine sunt două programe pentru public: 13.00-15.00 şi 18.00-20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei, închirierea costă tot 10 lei, iar pentru ascuţit patine se plăteşte 5 lei.

Copiii învaţă să patineze

În Parcul Kiseleff a fost deschis un patinoar de 1.000 de metri pătraţi pentru cei care nu sunt străini de gheaţă şi unul de 800 de metri pătraţi, unde cei mici iau lecţii de la un instructor. Nici sectorul 6 nu a fost neglijat la capitolul patinoare. Drumul Taberei are şi el unul care este deschis, în weekend, până la ora 2.00 şi se plăteşte 15 lei pentru un bilet.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite