Învinuiţii în dosarul "Mită la IGPR" sunt cercetaţi în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învinuiţii în dosarul "Mită pentru Spania la IGPR" sunt liberi. Tribunalul Bucureşti a hotărât, ieri-dimineaţă, să-i pună în libertate şi pe ceilalţi opt dintre cei reţinuţi în

Învinuiţii în dosarul "Mită pentru Spania la IGPR" sunt liberi. Tribunalul Bucureşti a hotărât, ieri-dimineaţă, să-i pună în libertate şi pe ceilalţi opt dintre cei reţinuţi în dosarul "Mită pentru Spania la IGPR", deoarece s-a considerat că prejudiciile au fost minore, între 200 şi 500 de lei. Instanţa le-a interzis totuşi să părăsească ţara. Procurorii DNA au făcut recurs.
Decizia a fost luată în urma unei şedinţe care a durat toată noaptea. Pentru unul dintre intermediari, procurorii au hotărât, încă de joi seara, cercetarea în stare de libertate. Operaţiunea de prindere a celor care intermediază obţinerea actelor necesare vizelor pentru Spania este coordonată direct de ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, şi de şeful IGPR, Dan Fătuloiu. Joi dimineaţă, în urma unor descinderi la sediul Poliţiei Române şi în alte zone din Capitală, au fost reţinuţi doi subofiţeri de la Direcţia Cazier şi Evidenţă Operativă din cadrul IGPR, Floarea Iordache şi Nicolae Câmpeanu, împreună cu şapte civili, Constantin Dincă, Paul Mihail Tudor, Aurel ştefan, Ionel Ene, Jean Istodor Baldovin, Alexandru Crijanovschi şi Lucian Florin Constantin, implicaţi în traficarea de caziere şi alte acte necesare întocmirii dosarelor pentru vize de lucru în Spania. Potrivit DGA, în casa unuia dintre subofiţeri, Floarea Enache, au fost găsite mai multe caziere în alb şi copii după acte de identitate. Anchetatorii au percheziţionat computerele celor doi poliţişti. În timpul audierilor, doi dintre intermediari, Alexandru Crijanovschi şi Ionel Ene, consumatori de droguri, au intrat în sevraj, fiind nevoie de intervenţia medicilor de la Serviciul de Ambulanţă. DGA a aflat de afacerea cu vize de muncă în urma unor plângeri primite de la persoane racolate în faţa Ambasadei Spaniei. Reţeaua se ocupa de eliberarea, contra cost, a cazierelor judiciare. Membrii reţelei au fost audiaţi toată noaptea la DGA. Unul dintre avocaţii învinuiţilor a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că nu s-a demonstrat legătura între toate personajele dosarului.
Cei doi poliţişti, Floarea Iordache şi Nicolae Câmpineanu, sunt acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă. Recursul procurorilor DNA s-a judecat aseară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite