Investitorii locali au dat tonul şedinţei bursiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa de la Bucureşti a dat ieri un pas înapoi după creşterile înregistrate în sesiunea de miercuri. În timp ce indicele compozit al pieţei (BET-C) şi cel al acţiunilor lichide (BET)

Bursa de la Bucureşti a dat ieri un pas înapoi după creşterile înregistrate în sesiunea de miercuri. În timp ce indicele compozit al pieţei (BET-C) şi cel al acţiunilor lichide (BET) s-au menţinut pe scădere pe toată perioada şedinţei, acţiunile societăţilor de investiţii financiare (SIF) au înregistrat o evoluţie mixtă.

Astfel, după un debut pe o corecţie de peste 1%, titlurile SIF au marcat o revenire pe o creştere medie modestă, de sub o jumătate de punct procentual. Finalul şedinţei a readus însă indicele BET-FI pe minus, marcând astfel o scădere generalizată pe toate palierele bursei.

BRD, în topul lichidităţii

Cele mai mari rulaje au fost atrase, ieri, de BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Petrom (SNP) şi Azomureş (AZO), care au obţinut, cumulat, peste şase milioane de lei. "Este clar că în piaţă sunt activi numai investitorii locali, care nu reuşesc să genereze volume inseminate", subliniază Bogdan Milea, directorul agenţiei Carpatica Invest Bucureşti.

Două dintre blue-chips-uri (BRD şi SNP) au înregistrat corecţii de aproape două puncte procentuale faţă de şedinţa anterioară, iar acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) s-au ieftinit cu 1,49%.

În schimb, acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au câştigat 0,44%. Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate ieri pe piaţa principală a fost de 6,7 milioane de euro (24,8 milioane de lei). Cele mai mari volume au fost obţinute de Rompetrol Rafinare Constanţa (30,6 milioane acţiuni), Amonil (20,5 milioane acţiuni) şi Petrom (4,04 milioane acţiuni).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite