Investitorii de pe Bursă caută mai multă adrenalină- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investitorii de pe Bursă caută mai multă adrenalină- Revista presei economice
Investitorii de pe Bursă caută mai multă adrenalină- Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre achiziţiile investitorilor de pe Bursă, despre nereuşita Trezoreriei SUA de a implementa sistemul de verificare a băncilor cum au cheltuit banii de la contribuabili sau despre intervenţia instituţiilor internaţionale în evitarea declanşării unei crize bancare în Europa  Centrală şi de Est.  Printre alte subiecte, oferta de joburi vacante a scăzut simţitor faţă de anii trecuţi, i


Investitorii de pe Bursă caută mai multă adrenalină

. Investitorii de pe Bursă au început în ultimele săptămâni să cumpere agresiv acţiuni ale unor companii mai mici de pe piaţă, asupra cărora planau în debutul lui 2009 diverse incertitudini, de la probleme de lichiditate şi pierderi până la fraude, scrie Ziarul Financiar.

Contribuabilii SUA nu vor recupera banii pentru salvarea sistemului financiar. Trezoreria SUA a eşuat în implementarea sistemului care arată cum băncile au cheltuit banii de la contribuabili. Chiar dacă au ajutat la stabilizarea financiară, aceste fonduri nu vor reuşi să umble golurile din sistemul bancar. Contribuabilii din Statele Unite, probabil, nu vor recupera niciodată sutele de miliarde de dolari investiţi pentru salvarea instituţiilor financiare, constructorilor de maşini şi deţinătorilor de case ipotecate, scrie Curierul Naţional.

CE: Intervenţia instituţiilor internaţionale a evitat o criză bancară în Europa Centrală şi de Est. Coordonarea internaţională dintre Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi alte instituţii financiare internaţionale cu grupurile bancare ce au subsidiare în Europa Centrală şi de Est a contribuit la evitarea unei crize bancare de amploare în zonă, dar riscurile nu au dispărut total, scrie Money.

Oferta de joburi vacante, la o treime faţă de anii trecuţi. Oferta de slujbe vacante la bursa locurilor de muncă, ce au avut loc ieri la nivel naţional, se ridică la sub o treime din totalul oferit în anii anteriori, cei mai ceruţi pe piaţă fiind, în mod surprinzător, lucrătorii în industria textilă, domeniu care a generat printre cei mai mulţi şomeri anul acesta, scrie Standard Money.

Ceasurile ediţii limitate - afacere bună sau investiţie nesigură? Un subiect controversat şi extrem de vast, ediţiile limitate se găsesc la limita dintre strategia de marketing şi inovaţia tehnologică. Pentru a pleca de la un numitor comun se impune înţelegerea definiţiei generale a unui ceas ediţie limitată şi a face diferenţa între serie limitată şi serie mică. Un ceas produs în serie limitată este un model specific, unic, produs în cantităţi foarte mici şi care marchează un anume eveniment, etapă în istoria brandului producător, scrie Ziarul Financiar.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite