Investiţiile imobiliare ridică zona Chitila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută drept una dintre cele mai slab cotate arii imobiliare de la periferia Capitalei, zona Chitila va fi complet metamorfozată datorită construirii celui mai mare mall din sud-estul

Cunoscută drept una dintre cele mai slab cotate arii imobiliare de la periferia Capitalei, zona Chitila va fi complet metamorfozată datorită construirii celui mai mare mall din sud-estul Europei.

La marginea sectorului 1 al Capitalei, pe Şoseaua Chitila, în curând se va înălţa, spun specialiştii imobiliari, cel mai mare mall din sud-estul Europei. Un cartier rezidenţial este deja aproape de inaugurare în oraşul Chitila, iar localnicii spun că astfel vor veni vremuri mai bune. "Eu n-am nici apă, chiar dacă stau aproape de stradă. Dar dacă vom avea mall, atunci, cine ştie, poate ne pune şi apă", a spus Iulian Marin, 43 de ani, mecanic auto.

diana.oprita@adevarul.ro Colloseum Shopping Center este un proiect îndrăzneţ, care se va întinde pe o suprafaţă totală de 162.000 mp. Investiţia estimată la 450 milioane de euro, care se va concretiza însă în primă fază în 2009, va fi făcută de o companie din Marea Britanie, Modus Properties, în parteneriat cu Nova Imobiliare. Investiţia anunţă deja mari schimbări.

Prima vizează creşterea preţului terenurilor. Aceasta este de altfel singura metodă care funcţionează în România atunci când se pune problema "curăţării" unei zone rău-famate. "Au vândut şi s-au făcut oameni" Analistul imobiliar Radu Zilişteanu confirmă faptul că, în câţiva ani, casele dărăpăna- te din nord-vestul Bucure- ştiului vor dispărea complet.

"Orice element de concentrare economică duce la ridicarea zonei. Începând cu un cash&carry care ridică preţurile imobilelor, până la un cartier rezidenţial sau un astfel de mall care ridică preţurile terenurilor", a spus Zilişteanu. Febra îmbogăţirii prin vânzarea unei parcele căpătate de la bunici a cuprins zona Chitilei. "S-a scumpit preţul la teren.

Toţi vor case pe aici. De când se mai construieşte câte ceva şi acum cu mallul acesta, a ajuns o parcelă la 600 de euro metrul pătrat. Deja au vândut câţiva care aveau case mai dărăpănate în jos pe strada asta şi au zis că s-au făcut oameni cu banii luaţi", a spus şi Mihai Albuţ, 41 de ani, muncitor.

Mallul care aduce canalizare Investitorii au anunţat că aproximativ 30 milioane de euro vor fi alocaţi pentru îmbunăţirea infrastructurii. Mai mult decât ridicarea colosului, bucureştenii de la marginea sectorului 1 aşteaptă să le facă cineva canalizare şi drumuri. "Toţi sperăm că se vor face şi utilităţi, străzi mai bune. Strada asta de aici trebuia să fie gata de anul trecut din decembrie, iar pe aici sunt câteva case care nu au apă, dar o să avem", a mai spus încrezător Iulian Marin, 43 de ani, mecanic auto.

De altfel, bursa zvonurilor funcţionează pe străduţele din vecinătatea viitorului mall. "Se va întinde mallul ăsta către Străuleşti şi va fi modernizat şi lacul", a şoptit Iulian Marin. Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, aşteaptă şi el să-i pice norocul din cer. "Ridicarea unui centru comercial mare va ridica zona foarte mult. În principiu, întreaga zonă va fi mult mai bună", a precizat Chiliman.

Cartiere rezidenţiale în mijlocul sărăciei La doar câţiva kilometri de viitorul Colloseum Shopping Center, în localitatea Chitila, a prins contur Cartierul german, un ansamblu rezidenţial de locuinţe care fac cu ochiul bucureştenilor sătui de aglomeraţia din oraş. "La toamnă o să fie gata primele apartamente", a anunţat un muncitor.

Aşa că afacerile au început deja să înflorească. Vizavi de complex este un magazin de plante şi decoraţiuni interioare. "Avem prea puţini clienţi care vin din Chitila, dar sunt foarte mulţi cei din Bucureşti. De la toamnă, lucrurile cred că se vor mişca şi mai bine.

Deja trece multă lume pe aici care vrea să evite aglomeraţia de pe DN1, în plus vor începe să se mute oameni în blocurile de vizavi", a spus Alexandru Teodorescu, administratorul magazinului Oz Garden. Mai puţin încântaţi sunt micii întreprinzători.

"Am auzit că fac şi un mall mai mic acolo în complex. Şi aşa din clienţii vechi au început să se gândească să se mute dacă primesc un preţ bun pe case. Nu cred că oamenii care îşi permit o casă în cartierul nou o să vină la mine la chioşc, aşa că nu ştiu cum o să supravieţuim", a spus Maria Ionaşc, 36 de ani, patroana unui mic chioşc cu de toate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite