Investiţiile străine au scăzut de 4 ori în mai - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţiile străine au scăzut de 4 ori în mai - Revista presei economice
Investiţiile străine au scăzut de 4 ori în mai - Revista presei economice

Presa ecomică de astăzi scrie despre scăderea investiţiilor străine, dublarea numărului restanţierilor sau investiţiile în distribuţia de presă. Printre alte subiecte, Volkswagen Autovehicule Comerciale a sărbătorit un milion de unităţi produse din seria T5, iar băncile încă au active toxice potrivit FMI.


Investiţiile străine au scăzut de 4 ori în mai.

Valoarea investiţiilor străine directe, ca aporturi la capital, a fost în luna mai de 215 mil. euro, de patru ori mai reduse faţă de majorările de capital de 811 mil. euro din luna mai a anului trecut. Analiştii spun însă că se pot înregistra fluctuaţii semnificative de la lună la lună, determinate de unele majorări mari de capital şi că relevant este nivelul investiţiilor de la începutul anului, spre comparaţie cu anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Numărul restanţierilor s-a dublat într-un an. Numărul românilor cu restanţe la credite s-a dublat într-un an, iar valoarea împrumuturilor neperformante a atins un nivel de 5,753 mld. lei în mai, cu 7,6% mai mult decât în aprilie, potrivit datelor publicate de BNR. Pe de altă parte, cererea de credite a crescut în mai cu 9,5% faţă de luna precedentă, iar Centrala Riscurilor Bancare (CRB) a fost interogată de peste două sute de mii de ori, potrivit Business Standard.

Investiţii de peste 1 mil. euro în distribuţia de presă. Grupul Rautakirja România, ce reuneşte de la începutul anului compania de distribuţie de presă Hiparion Distribution şi lanţul de retail R-Kiosk, va investi în acest an peste un milion de euro în tehnologizarea procesului de distribuţie. În acest context, grupul mizează pe creşterea vânzărilor şi eficientizarea costurilor, pe fondul crizei, pentru a obţine break-evenul operaţional, precum şi o cifră de afaceri cumulată mai mare cu 27% faţă de anul trecut, anunţă Money.ro.

Un milion de unităţi de T5. Volkswagen Autovehicule Comerciale a sărbătorit, la începutul lunii iulie, un milion de unităţi produse din seria T5. Modelul aniversar este un vehicul carosat de tip furgon cu motorizare 1,9 l TDI 62 kW de culoarea roşu tornado. Numai anul trecut, Volkswagen Autovehicule Comerciale a livrat clienţilor din întreaga lume aproximativ 178.000 de unităţi T5. Printre cele mai importante mărci din Europa se numără, alături de Germania, şi Marea Britanie, Olanda şi Austria, relatează Curierul Naţional.

FMI: Băncile încă au active toxice. Curăţarea bilanţurilor băncilor de active toxice nu s-a finalizat încă, iar până când acest lucru nu se va întâmpla, nu vom asista la redresarea economiei mondiale, estimează directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn. "Relansarea nu va avea loc atât timp cât bilanţurile băncilor nu vor fi curăţate", a declarat Dominique Strauss-Kahn, cu prilejul unei reuniuni a Organizaţiei Mondiale a Comerţului, desfăşurate la Geneva, citat de Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite