Investiţii spectaculoase la Complexul „Weekend”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul de acces spre cabanele companiilor şi cluburile din „Weekend” va fi refăcut anul acesta. În bugetul pentru 2009 au fost cuprinse şi achiziţii de ambarcaţiuni sau renovarea pistei de karting.

„Sezonul estival 2009” va începe în complexul „Weekend”, supranumit „Perla Târgu-Mureşului”, la 1 mai.
Pe cele 40 de hectare, amatorii de bălăceală şi distracţie de toate vârstele pot opta între cinci bazine de înot, bazinul de canotaj, spaţii verzi pentru plajă, cabane, diverse clădiri de vacanţă ori terase.
Deşi are fonduri diminuate şi un buget aprobat cu trei luni întârziere, pe lângă cheltuielile de întreţinere, complexul are prevăzute investiţii noi. Printre cele mai importante se numără asfaltarea drumului de acces auto, în lungime de 540 de metri, pe traseul căruia se află află multe cabane, casa de oaspeţi a primăriei şi Clubul Apollo.
„Ca de obicei, efectuăm reparaţii la bazinele de îmbăiere care, după sezonul rece trebuie revopsite şi schimbate bucăţi de gresie, ca şi obiectelor de joacă pentru copii, pentru care, ca  noutate, avem complexul de joacă cu tobogane în serpentină şi gropi de nisip. Apoi, modernizăm şi extindem sistemul de irigaţii, reabilităm clădirea vestiarului central, cu refacerea punctul de prim-ajutor, adăugând o sală de forţă, o saună ca şi refacerea şi recondiţionarea mobilierului de agrement, umbrele, pergole, foişoare şi şezlonguri”, ne-a precizat Ioan Cârcu, şeful administraţiei complexului. Şi pista de karting va fi refăcută şi va avea instalaţie de nocturnă, se modernizează terenurile de baschet şi tenis cu piciorul, alături de terenul de fotbal din gazon artificial.

Bazine de înot euroconforme

În ultimii nouă ani, numai în bazine, pentru a fi aduse la standardele europene, s-au investit peste două milioane de euro. Este vorba de bazinul cu tobogan de 720 mp, bazinul de înotători de 50 pe 30 de metri şi adânc de 1,85 metri, aşa-numitul bazin de amatori (cu un rond şi un joc de apă) de 90 pe 40 de metri de formă poligonală, adânc de 1,20-1,30 m. Apoi, mai sunt disponibile bazinul în formă de inimă, cu un mic pod, adânc de 50 cm, şi unul de polipropilenă, cu două tobogane în formă de elefant şi de delfin, adânc de 30 cm.
„Ele se igienizează zilnic şi li se schimbă apa, care este potabilă. Iar la celelalte bazine, apa se schimbă săptămânal. Anul trecut a mai fost inaugurat un bazin de dimensiuni olimpice, pentru sportivii de performanţă”, a spus Cârcu, adăugând că sezonul estival va începe pe 1 mai.

„Găurile negre”

Printre imobilele ce contrastează flagrant cu aspectul zonei, figurează fosta clădire a taberelor pentru tineret şi copii. „Sperăm într-o hotărâre de guvern pentru trecerea clădirii în proprietatea primăriei, unde vrem să construim un bazin cu apă sărată”, spune Ioan Cârcu.
Mai sunt clădirea şi terenurile foste ale clubului ASA, care aparţin Agenţiei Naţionale pentru Sport şi sunt adminstrate de Clubul „Mureşul”. „Ei stau foarte rău cu banii, şi nu pot administra nici terenul de fotbal de zgură şi nici cele şase terenuri de tenis care arată jalnic. Am mai identificat clădirile din complex neîntreţinute, două fiind recent demolate, iar în toamnă vom încheia trierea concesionarilor, urmând să mai fie demolate şi altele”, a concluzionat Ioan Cârcu.

Sală de forţă în aer liber

Ioan Cârcu, şeful administraţiei complexului, a vorbit despre planurile de viitor: „Avem în vedere achiziţionarea a 25 de ambarcaţiuni, aparate de fitness, mese de tenis şi, dacă se găsesc fonduri, în sezonul rece vom avea un patinoar artifcial cu o suprafaţă de 1.200 mp. Nu în ultimul rând se va monta un panou de afişaj al orei exacte şi temperaturii, pe turnul central din complex, cel al „Radio vacanţa”, a mai precizat Ioan Cârcu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite