Investiţii de 125 milioane de euro în patru proiecte imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoman Development, firmă deţinută de trei investitori irlandezi, va aloca aproximativ 125 milioane de euro pentru construcţia a patru proiecte imobiliare, respectiv două în Capitală şi

Dragoman Development, firmă deţinută de trei investitori irlandezi, va aloca aproximativ 125 milioane de euro pentru construcţia a patru proiecte imobiliare, respectiv două în Capitală şi două în Braşov.

Potrivit unuia dintre parteneri, Charles Bergen, citat de Mediafax, terenurile pe care vor fi construite cele patru proiecte au fost deja achiziţionate, lucrările de construcţie urmând să fie demarate chiar din această toamnă.

Locuinţe noi în Berceni şi Drumul Taberei

"Unul dintre proiectele din Bucureşti va fi dezvoltat în partea de sud a oraşului, în zona Cartierului Berceni, în apropiere de centrul comercial Sun Plaza.

Proiectul va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, va cuprinde 130-160 de locuinţe care totalizează 10.000 de metri pătraţi", a precizat Bergen. Potrivit acestuia, investiţia estimată la 18 milioane de euro va fi realizată în parteneriat cu proprietarul terenului, lucrările de construcţie urmând să înceapă în această toamnă.

Al doilea proiect din Capitală prespune o investiţie de 23 milioane de euro şi va fi dezvoltat în zona Drumul Taberei. "Compania a achiziţionat un teren de 12.500 de metri pătraţi în această zonă, care permite dezvoltarea de construcţii de 36.000 de metri pătraţi, cu un regim de înălţime de până la 14 etaje. Proiectul va cuprinde circa 20 de construcţii mici, care vor avea preţuri de vânzare de sub 1.000 de euro pe metru pătrat", a adăugat Bergen.

450 de case şi spaţii de birouri, la Braşov

Potrivit acestuia, cel mai mare proiect imobiliar al companiei va fi însă la Braşov, unde vor fi construite câteva sute de locuinţe. "Cel mai mare proiect al nostru va fi realizat în oraşul Braşov, unde am achiziţionat un teren de 96.000 de metri pătraţi, pentru construcţia a 450 de locuinţe.

Suprafaţa construită a proiectului va fi de circa 70.000 de metri pătraţi, iar investiţia pentru dezvoltarea locuinţelor este estimată la circa 56 de milioane de euro", a precizat investitorul irlandez. Construcţia acestuia va fi derulată în trei etape, prima fază a acestui proiect fiind scoasă la vânzare în luna septembrie.

Dragoman mai deţine în Braşov un teren de 7.500 de metri pătraţi, pe care compania intenţionează să construiască un proiect complex de spaţii de recreere şi de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 15.000 de metri pătraţi. Pentru acest proiect, dezvoltatorul va aloca aproximativ 25 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite