Investiţii de 30 de milioane de euro la Braşov pentru FOTE 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, a anunţat luni, cu prilejul inaugurării Sport Hotel & Spa, că vor fi investite 30 de milioane de euro pentru realizarea infrastructurii necesare în Poiana Braşov, pentru găzduirea întrecerilor din cadrul Festivalului Olimpic de iarnă al Tineretului European din 2013, informează Agerpres.

La inaugurarea hotelului patronat de George Copos au mai fost prezenţi ministrul de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, preşedintele BRD Groupe Societe Generale, Guy Poupet, Alexandra Copos, fiica patronului clubului Rapid.

''La Braşov se va aprinde flacăra olimpică, vom avea 42 de ţări la FOTE 2013 şi Braşovul va intra în circuitul internaţional al sporturilor de iarnă. Braşovul trebuie să se prezinte la nivel înalt şi am început investiţiile în acest sens. Se derulează lucrări la Râşnov, la complexul de trambuline, parte dintre ele finalizate, şi la pârtia de biatlon'', a declarat primarul Braşovului.

Scripcaru a declarat că la Braşov se vor derula competiţiile pe gheaţă, iar patinoarul deja construit la standarde internaţionale, omologat recent de Comitetul Internaţional Olimpic şi Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă, va fi urmat de un al doilea patinoar, destinat întrecerilor de patinaj artistic.

Edilul l-a asigurat pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că investiţiile în infrastructură vor fi gata la timp pentru ca România să poată găzdui FOTE 2013: ''Preşedintele României m-a întrebat cum stăm cu lucrările, pentru că Jacques Rogge, preşedintele CIO, i-a cerut să confirme că România îşi menţine angajamentul pentru FOTE 2013. Eu i-am garantat că se va întâmpla acest lucru''.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite