Invenţii care au schimbat lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul USA Today a publicat recent un top al celor mai importante invenţii care au schimbat viaţa şi modul de gândire al oamenilor. Din nefericire, multe dintre aceste invenţii au ajuns cu

Cotidianul USA Today a publicat recent un top al celor mai importante invenţii care au schimbat viaţa şi modul de gândire al oamenilor. Din nefericire, multe dintre aceste invenţii au ajuns cu întârziere în România.

1 - telefonul mobil. În 1983 Motorola a scos pe piata primul telefon fara fir, cantarea aproximativ un kilogram.

2 - laptop-ul. Primul PC portabil, Compaq Portable, cantarea 12,7 kilograme. În anul 1983, s-au vândut ca painea calda, in ciuda pretului ridicat, de 3.000 de dolari.

3 - BlackBerry. O firma canadiana de pagere a atras atentia intregii lumi, lansand in 1999 un device mobil pentru e-mail, BlackBerry.

4 - cardurile de debit. Visa a scos acest card pe piata, in 1995. Zece ani mai tarziu, tranzactiile cu cardurile de debit le-au depasit pe cele cu carduri de credit.

5 - Id apelant. Nu raspunzi cand vezi ca te suna o persoana pe care nu o agreezi.

6 - DVD-ul. A aparut in 1995 si a inlocuit casetele video.

7 - bateria reincarcabila de litiu. Inventata de Sony, in 1991, este folosita pentru laptop-uri, telefoane mobile, camere digitale si alte electronice portabile.

8 - iPod-ul. A fost prezentat de Apple in 2001. Fanii spun ca este cel mai usor de folosit dintre toate player-ele de muzica de pana acum.

9 - plata la pompa. Aceasta tehnologie, propusa de un lant de benzinarii din Texas, a transformat pompa intr-un ATM.

10 - aparatele foto digitale. Kodak a dezvaluit primele aparate digitale in 1986, abia acum au devenit accesibile tuturor

Pe următoarele locuri găsim: camera digitală, televizorul cu ecran plat, PowerPoint, popcornul pentru cuptorul cu microunde, karaoke etc.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite