Invenţia criminaliştilor români cerută de Interpol şi FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă invenţie a criminaliştilor români, prezentată, în "Adevărul" pe 2 iunie şi expusă săptămâna trecută la Congresul Internaţional de Criminalistică de la Lyon, Franţa,

Cea mai nouă invenţie a criminaliştilor români, prezentată, în "Adevărul" pe 2 iunie şi expusă săptămâna trecută la Congresul Internaţional de Criminalistică de la Lyon, Franţa, a stârnit interes în rândul specialiştilor FBI şi Interpol.

"Imediat după prezentarea "Studiul asupra vechimii amprentelor digitale create de persoane cu grupe sanguine diferite", un specialist de la FBI ne-a cerut datele de contact, pentru o viitoare colaborare. Aseară (n.r. miercuri seara) am fost sunaţi de către cei de la Interpol şi ne-au cerut mai multe detalii despre metodă, în vederea publicării acesteia pe site-ul instituţiei", ne-a declarat chestorul Gheorghe Popa, şeful Poliţiei Române.

Prin aplicarea acestei metode se pot genera informaţii care susţin sau infirmă afirmaţiile subiecţilor despre propriile urme create într-un câmp infracţional. De fapt în funcţie de gradul diferit de îmbătrânire a amprentelor, se poate stabili cu exactitate apartenenţa la grupa sanguină a persoanei şi restrângerea cercului de suspecţi, în cazul comiterii unei infracţiuni.

De exemplu amprentele persoanelor care au grupa sanguină de tip "B" îmbătrânesc mai repede decât ale persoanelor cu alte tipuri de grupe sanguine. Cercetările pentru elaborarea acestei metode a durat peste 2 ani şi s-au folosit aproximativ 800 de amprente prelevate de la elevii Şcolii de Poliţie din Câmpina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite