Invazie de ţigări contrafăcute, la preţuri reduse cu până la 50 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În magazinele din zonele rurale au apărut la comercializare, după introducerea taxei pe viciu, ţigări mai ieftine cu până la 50%. Fie că este vorba despre "Carpaţi", "Monte Carlo", "More" sau

În magazinele din zonele rurale au apărut la comercializare, după introducerea taxei pe viciu, ţigări mai ieftine cu până la 50%. Fie că este vorba despre "Carpaţi", "Monte Carlo", "More" sau "Winchester", producătorii atrag atenţia: ţigările sunt contrafăcute!
"Consumatorii ne-au semnalat că ţigările au un gust ciudat. Nu ştim unde sunt făcute, dar cert este că sunt contrafăcute aici, în România", ne-a declarat Gilda Lazăr, directorul unei companii producătoare de ţigarete. Potrivit acesteia, din iulie au fost descoperite în mai multe magazine de la ţară ţigări "Winchester", "Monte Carlo" şi "More" contrafăcute. "Preţurile de comercializare sunt cu până la 30% mai mici", ne-a precizat Lazăr. Multe dintre pachete sunt chiar şi timbrate în fals. Cazuri similare au fost depistate şi de către producătorul ţigărilor "Carpaţi". "După introducerea taxei pe viciu, fenomenul contrafacerii a luat amploare. Un pachet fals de "Carpaţi" costă cu până la 50% mai puţin", ne-a declarat Marcel Kadar, director executiv al altei companii. Ca urmare a majorării accizelor, prin includerea taxei pe viciu, cel mai mult s-au scumpit ţigările ieftine. Producătorii din România estimează astfel că până la sfârşitul anului contrabanda va urca la 15-17%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite