Invazia radarelor a potolit şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

3.000 de agenţi de circulaţie şi sute de radare au făcut ca numărul accidentelor grave să scadă Zeci de mii de bucureşteni s-au întors, ieri, din minivacanţa de Paşte şi au blocat

3.000 de agenţi de circulaţie şi sute de radare au făcut ca numărul accidentelor grave să scadă

Zeci de mii de bucureşteni s-au întors, ieri, din minivacanţa de Paşte şi au blocat din nou drumurile care fac legătura dintre staţiunile montane şi Bucureşti, dar şi intrările în Capitală. Poliţiştii se aşteaptă însă ca cea mai grea zi să fie duminica viitoare, atunci când foarte multe persoane se vor întoarce din minivacanţa de 1 Mai.

Cele mai aglomerate artere au fost, ieri, DN7, la intersecţia cu Bascov, unde s-a circulat pe un singur fir din cauza lucrărilor în carosabil, Autostrada Bucureşti - Piteşti, dar şi DN1, pe sensul către Bucureşti, unde în zonele Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia şi la intrare în Capitală s-a circulat cu cel mult 20-30 de kilometri pe oră. Blocaje s-au înregistrat şi pe DN2 Bucureşti - Urziceni, în judeţul Ialomiţa, în zona podului de la Coşereni care este în construcţie şi pe DN6 Bucureşti - Alexandria, în zona localităţii Mihăileşti.

Accidente mai puţine

Accidentele grave au fost însă mai puţine decât în celelalte weekenduri. "Deşi au fost mult mai multe maşini decât în zilele obişnuite, în acest sfârşit de săptămână s-au produs 72 de accidente grave, soldate cu 22 de persoane decedate şi 66 de răniţi grav", a declarat, ieri, pentru "Adevărul" subcomisarul Paul Ulieru de la Direcţia Poliţiei Rutiere.

El a explicat că numărul accidentelor este cu 10 cazuri mai mic decât la sfârşitul săptămânii trecute, cel al morţilor cu două cazuri, cel al răniţilor grav cu 11 cazuri, iar acest fapt se datorează măsurilor de siguranţă rutieră, luate înainte de Sărbătorile de Paşte.

Pregătiri de 1 Mai

Autorităţile au suplimentat încă de săptămâna trecută numărul radarelor pe cele mai circulate artere din ţară şi au scos în stradă mai mulţi agenţi de circulaţie. Astfel, dacă în zilele obişnuite 1.700 de poliţişti dirijează circulaţia, în perioada Sărbătorilor de Paşte au fost în obiectiv aproximativ 3.000 de agenţi de circulaţie pe zi. Pentru sfârşitul săptămânii viitoare sunt pregătiţi peste 3.200 de poliţişti pentru a asigura fluidizarea traficului. Aceste măsuri vor fi aplicate până în data de 4 mai.

Poliţia Rutieră pregăteşte şoferilor, în perioada următoare, noi măsuri de prevenire a accidentelor rutiere.
Au fost deja demarate analizele pentru pregătirea acţiunilor ce vor fi întreprinse pe perioada sezonului estival şi pentru planul de măsuri "Litoral 2008".

Azi, pe teritoriul întregii ţări va fi reluată acţiunea ce vizează depăşirea vitezei regulamentare. Potrivit unui studiu realizat de Social Attitudes to Road Traffic Risk in Europe pe un eşantion de 1.207 conducători auto activi din România, majoritatea au spus că sunt dispuşi frecvent să depăşească limitele legale de viteză cu 10 până la 20 de kilometri pe oră, iar un sfert dintre aceştia, în mare parte tineri cu vârste până în 25 de ani, declară că le place să conducă cu viteză foarte mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite