Inundaţiile, alunecările de teren şi vântul puternic au afectat mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai critică situaţie a fost înregistrată în judeţul Prahova. Apele râului Prahova s-au umflat foarte mult din cauza ploilor abundente de ieri-dimineaţa şi ameninţau aseară să inunde

Cea mai critică situaţie a fost înregistrată în judeţul Prahova. Apele râului Prahova s-au umflat foarte mult din cauza ploilor abundente de ieri-dimineaţa şi ameninţau aseară să inunde Drumul Naţional 1, în apropierea localităţilor Sinaia, Buşteni şi Azuga. Circulaţia pe DN 1 s-a desfăşurat ieri în condiţii foarte grele, carosabilul fiind acoperit cu un strat de apă de câţiva centimetri din cauza şuvoaielor scurse de pe versanţi. Localitatea Sinaia este cea mai afectată de vremea capricioasă, mai multe case fiind inundate de ape, în unele locuri nivelul apei depăşind 30 de cm. La Buşteni, două case au fost inundate, iar pompierii acţionează cu pompe pentru scoaterea apei. Localitatea Valea Doftanei a fost, de asemenea, afectată de ploi, 40 de gospodării din această comună fiind inundate. La Breaza, strada Colinei din cartierul Podul Vadului a fost distrusă de aluviuni. În Covasna, 85 de gospodării au fost izolate, iar cursurile au fost suspendate în trei şcoli din judeţ, în zona comunei Sita Buzăului, din cauza inundaţiilor, râul Buzău depăşind cota de atenţie cu cinci centimetri. Pe DN10, în zona Popasului Fântâniţa, pe o distanţă de circa o sută de metri este inundat carosabilul, dar fără a fi afectată circulaţia în zonă. În Suceava, problemele au fost generate de rafalele de vânt. Cea mai afectată a fost zona de munte, unde sute de copaci au fost puşi la pământ. Mai multe localităţi din jurul oraşului Vatra Dornei au rămas fără electricitate după ce reţelele de alimentare cu energie au fost rupte.

Drumuri naţionale, blocate de copaci

Traficul rutier s-a desfăşurat ieri cu greutate pe DN 11B (Târgu Secuiesc - Miercurea Ciuc), DN 12C (Gheorgheni - Lacul Roşu), DN 13B (Praid - Gheorgheni) şi DN 15 (Borsec - Tulgheş), unde mai mulţi copaci au căzut şi au blocat carosabilul din cauza vântului puternic. Circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate şi pe DN 10, unde apa a atins până la 20 cm pe carosabil ca urmare a ieşirii din matcă a râului Buzău între Crasna şi Stia Buzăului, iar pe raza localităţii Siriu au avut loc mai multe căderi de stânci pe carosabil.

Nouă judeţe afectate

Un bilanţ furnizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor arăta că, aseară, la ora 18:00, 13 localităţi din ţară au fost afectate de inundaţiile provocate de ploile abundente. Rapoartele MAI indicau nouă judeţe afectate, 18 case inundate, 79 gospodării şi anexe, patru obiective economice, trei persoane evacuate. De asemenea, trei persoane au fost evacuate, un drum naţional a fost blocat şi pe un altul, DN 1, circulaţia a fost îngreunată. Au fost distruse şapte poduri şi podeţe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite