Inundaţiile din Republica Cehă fac 13 victime- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre descoperirea rămăşiţelor Apostolului Paul, victimele inundaţiilor din Republica Cehia sau reacţia Irakului la retragerea trupelor americane. Printre alte subiecte, exista cel puţin un mort în confruntările violente de la Beirut, iar partidul soţilor Kirchner pierde locuri în ambele camere ale Parlamentului.


Inundaţiile din Republica Cehă fac 13 victime.

O ploaie puternică în sudul Republicii Cehe de duminică a cauzat mai multe inundaţii, crescând astfel numărul morţilor la 13, potrivit echipelor de salvare citate de Reuters. Meteorologii susţin că săptămâna aceasta va continua să plouă. "Cea mai serioasă situaţie, în acest moment, este în Boemia, unde este stare de urgenţă de dimineaţă", potrivit unei purtătoare de cuvânt a pompierilor. Imaginile de la televizor au arătat care dărâmate, drumuri distruse şi maşini luate de ape. Unele oraşe din sud au fost izolate după ce râurile au blocat drumurile, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în unelele zone.

Papalitatea a găsit rămăşiţele Apostolului Paul. Papa Benedict XVI susţine că fragmentele de oase găsite într-un mormânt aflat sub podeaua bisericii Sf. Paul din Roma sunt probabil rămăşiţe ale Apostolului Paul. Suveranul pontif a anunţat duminică că testele de datare cu carbon efectuate pe aceste fragmente, care au fost găsite în interiorul unui sarcofag din piatră, confirmă faptul că sunt din primul sau al doilea secol. "Acest lucru pare să confirme în mod unanim şi incontestabil tradiţia potrivit căreia acestea sunt rămăşiţele Apostolului Paul", a spus Benedict, citat de Voice of America.

Irakul este pregătit pentru retragerea trupelor americane. "Securitatea rămâne bună, am observat o ameliorare constantă a forţelor de securitate şi a guvernării", astfel încât "cred" că irakienii "sunt pregătiţi" să-şi asume securitatea oraşelor după retragerea trupelor americane în 30 iunie, a declarat canalului CNN - duminică - comandantul trupelor americane în această ţară, generalul Ray Odierno. "Sunt convins că este momentul potrivit pentru noi să părăsim oraşele şi pentru ei să-şi asume această responsabilitate", a adăugat generalul. El a estimat că recentele atentate, soldate cu numeroase victime, au fost comise în Irak de elemente extremiste care încearcă să atragă atenţia asupra mişcării lor. Violenţa nu a crescut în ţară, luată în ansamblul ei, potrivit lui.

Cel puţin un mort în confruntările violente de la Beirut.
Ciocniri violente s-au declanşat duminică, la Beirut, între susţinătorii miliţiei şiite Amal, condusă de preşedintele Parlamentului, Nabih Berri, şi adepţii lui Saad Hariri, şeful partidului Curentul Viitorului şi al majorităţii libaneze antisiriene, informează The Washington Post, citând un purtător de cuvânt al armatei. Luptele au avut loc în cartierul Aisha Bakkar, din vestul Beirutului, cartier locuit de populaţie în majoritate musulmană, cel puţin o femeie pierzându-şi viaţa. Combatanţii ambelor tabere au utilizat arme automate şi lansatoare de rachete, armata făcând eforturi pentru a controla situaţia.

Partidul soţilor Kirchner pierde locuri în ambele camere ale Parlamentului. Electoratul argentinian a sancţionat partidul peronist aflat la putere în Argentina, condus de şefa statului, Cristina Kirchner, făcându-l să piardă locuri în ambele camere ale Parlamentului în urma alegerilor legislative de la jumătatea mandatului, potrivit primelor sondaje efectuate la ieşirea de la urne, scrie The Guardian. "Partidul de guvernământ riscă să-şi piardă majoritatea în Camera deputaţilor, înregistrând cu şase locuri mai puţin deocamdată în provincia Buenos Aires", unde votează 40 % dintre alegători, a declarat televiziunii politologul Rosendo Fraga, citând sondajele efectuate de institutul său, Noua Majoritate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite