Inundaţii din nou şi furtună în zeci de judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din nou România este sub ape. Nouă judeţe au fost afectate de inundaţii, determinate de topirea rapidă a zăpezilor şi de ploile abundente din ultimele zile care au umflat debitele râurilor din

Din nou România este sub ape. Nouă judeţe au fost afectate de inundaţii, determinate de topirea rapidă a zăpezilor şi de ploile abundente din ultimele zile care au umflat debitele râurilor din ţară.
La Bacău, locuitorii din Agăş, ştefan cel Mare, Livezi şi Poduri retrăiesc coşmarul din vara trecută. Satele Agăş, Cotumba, Sulţa, Goioasa şi Coşnea nu mai au nicio legătură cu lumea şi niciun mijloc de transport nu mai are acces în zonele respective. În judeţul Mureş, în oraşul Târgu Ocna, debitul râului Trotuş a crescut de la 54 metri cubi pe secundă, iar o punte pietonală care făcea legătura între două cartiere a fost distrusă de apă. Au fost inundate în total 542 hectare de teren arabil, 293 hectare de păşuni şi fâneţe, patru podeţe şi cinci case.
În judeţul Iaşi, ca urmare a topirii bruşte a zăpezii şi a scurgerilor de pe versanţi, în comuna Vânători au fost afectate trei locuinţe şi trei drumuri comunale, pe o lungime de 11 km.
La Suceava, pe Valea Bistriţei sunt 14 case inundate şi nouă, evacuate, pe Valea ţibăului,

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite