Întreţinerea deţinuţilor ne costă 325.000 de euro/zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 230 de infractori români din puşcăriile italiene vor fi transferaţi în ţară până la finele anului 2008. Numai că autorităţile nu şi-au pus problema unde vor fi încarceraţi

Aproape 230 de infractori români din puşcăriile italiene vor fi transferaţi în ţară până la finele anului 2008. Numai că autorităţile nu şi-au pus problema unde vor fi încarceraţi aceştia, mai ales că penitenciarele româneşti sunt supraaglomerate.

Numai la Penitenciarul Bacău gradul de ocupare este de aproape 150 la sută. La ora actuală, în România sunt 30.067 de deţinuţi, iar costurile de întreţinere a acestora depăşesc zilnic 1.000.000 RON, mai exact echivalentul a 325.000 de euro. Statul cheltuieşte cel mai mult cu asigurarea pazei deţinuţilor. Numai pentru paza unui deţinut costurile se ridică zilnic la 28,5 RON, în timp ce pentru medicamente, la doar 0,53 RON.

Costurile pentru mâncare sunt, în medie, de 3,27 RON/zi, iar pentru transport, de 0,62 RON. În timp ce problema penitenciarelor rămâne în umbră, Codul de Procedură Penală este doar subiect de scandal. Propunerea implementării arestului la domiciliu sau a acordului de recunoaştere a vinovăţiei pentru infracţiunile fără grad de pericol ridicat au rămas pentru moment doar la stadiul de proiect. (L. Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite