Întreţinerea pentru un apartament cu trei camere, cât venitul minim pe economie - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă ne informează asupra costului întreţinerii unui apartament cu trei camere, despre planurile Dacia în Franţa şi despre arhitectul român din Dubai. Printre alte subiecte, MAE achiziţionează două maşini blindate, iar Patriciu e maeninţat cu mandat de aducere.

Întreţinerea pentru un apartament cu trei camere va ajunge cât venitul minim pe economie

Tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, de la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Astfel, preţul pe gigacalorie a fost mărit în Capitală de la 100 de lei la 146 de lei. Întreţinerea, în lunile de iarnă, pentru un apartament cu trei camere ar putea fi egală cu salariul minim pe economie. Un astfel de apartament consumă în medie 2,5–3 gigacalorii pe lună, însemnând 438 de lei. Dacă la această sumă se adaugă costurile pentru energia electrică, apă rece menajeră şi curăţenie, cheltuielile lunare pentru întreţinere pot atinge valoarea de 600 de lei, informează Gardianul.

Un român, arhitectul înălţimilor din „paradisul” Dubai

Cristian Gavrilescu, designerul Palm Tower - construcţia ce va depăşi ca înălţime Burj Dubai -, dezvăluie povestea din spatele coloşilor care spintecă cerul în Orientul Mijlociu. „Va fi mai înaltă cu 200 de metri (de două ori înălţimea Casei Presei, din Bucureşti) decât recent inauguratul Burj Dubai”, după cum explică arhitectul, pentru Evenimentul Zilei.

Arhitectul român Cristian Gavrilescu explică de ce se întrec rudele sultanului din Dubai în clădiri care bat recordul în înălţime: „Este nu numai o întrecere financiară, dar şi una de orgolii, o luptă în familie pentru funcţii în stat”, spune românul care a lucrat cot la cot cu specialiştii din „ţara fierbinte”.

Dacia va lansa în Franţa o ediţie specială pentru Logan, Sandero şi Logan MCV

Dacia va lansa în Franţa o ediţie specială şi limitată pentru Logan, Sandero şi Logan MCV, denumită Black Line, cu echipări superioare modelelor obişnuite, a anunţat grupul Renault, scrie Cotidianul.
 
Ediţia Black Line se bazează pe echiparea seriei Laureate, iar maşinile vor dispune, printre altele, pe lângă caracteristicile obişnuite precum geamuri activate electric pe faţă, închidere centralizată sau direcţie asistată, de vopsea metalică, tapiţerii noi cu cusături negre, vizibile, volan căptuşit cu piele şi sistem audio cu comenzi pe volan.

MAE va achiziţiona două maşini blindate pentru misiunile diplomatice din Irak şi Pakistan

Ministerul Afacerilor Externe va achiziţiona, în anul 2010, două maşini blindate, pentru misiunile diplomatice din Irak şi Pakistan, conform proiectului de buget aprobat, miercuri, de comisiile parlamentare de politică externă.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a spus că această achiziţie este "o pată de culoare" în bugetul MAE, însă a precizat că este vorba despre o necesitate şi un lucru asupra căruia s-a ajuns la o decizie, potrivit Gândul. La finalul dezbaterilor din comisii, întrebat despre această achiziţie, Baconschi a spus că nu cunoaşte detalii, dar că este probabil vorba despre o măsură de securizare a misiunilor diplomatice româneşti.

Patriciu, ameninţat cu mandat de aducere

Procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu şi altor 11 persoane pentru creanţa Libia şi manipularea pieţei de capital în cazul Rompetrol nu a reuşit să ajungă în faza audierii inculpaţilor nici după trei ani şi jumătate de la trimiterea dosarului la instanţă. De obicei prezent la termenele de judecată, ieri Dinu Patriciu a lipsit, ca majoritatea inculpaţilor din dosar.

"În maximum trei termene audiez toţi inculpaţii, apoi în două-trei termene trebuie să-i facem ce-i facem. Ori dăm achitări, ori dăm restituiri, trebuie să-i facem ceva! Sunt trei ani de când dosarul stă numai pe aici", a anunţat judecătorul Constantin Marino Marin, citat de Jurnalul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite