"Întrecerea" ucigaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer a pierdut controlul microbuzului plin cu pasageri, în timp ce se luase lantrecere cu o altă maşină. O femeie şi-a pierdut viaţa şi alţi şase pasageri au fost răniţi O persoană

Un şofer a pierdut controlul microbuzului plin cu pasageri, în timp ce se luase lantrecere cu o altă maşină. O femeie şi-a pierdut viaţa şi alţi şase pasageri au fost răniţi

O persoană a murit şi alte şapte au fost grav rănite, ieri, lângă localitatea argeşeană Lunca Corbului, după ce un microbuz s-a răsturnat în timp ce şoferul se luase la întrecere cu o altă maşină. Alte şase persoane au suferit leziuni uşoare. Acest grav accident a avut loc la numai câteva zile după ce opt persoane şi-au pierdut viaţa pentru că un şofer iresponsabil nu s-a asigurat la trecerea peste o cale ferată.

Vinovat de producerea accidentului de ieri este şoferul microbuzului, Ion Conduraş, de 51 de ani, din Popeşti-Palanga, judeţul Argeş. În timp ce rula pe ruta Bucureşti-Craiova, acesta s-a enervat de faptul că a fost depăşit de un Matiz, iar cei doi şoferi au început să se şicaneze în trafic.

La un moment dat, microbuzul a intrat în depăşire, neregulamentar, fără să ţină seama de faptul că trebuia să ducă în siguranţă, la destinaţie, 17 oameni. A acroşat Matizul, care la rândul său efectua o depăşire, şi s-a răsturnat în afara carosabilului peste o pasageră, care a fost proiectată printr-un geam, fiind ucisă pe loc.

Echipajele de descarcerare i-au scos cu greu din microbuz pe cei şapte răniţi grav, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Slatina. Victima, Elena Gheorghiu, de 53 de ani, din judeţul Olt, a murit pe loc. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţului Argeş, comisarul Sorin Păuna, a confirmat că accidentul s-ar fi produs din cauza unei "triplări", şoferul depăşind un autoturism "Matiz", deja angajat într-o depăşire, pe care l-a lovit uşor.

Sute de morţi în accidentele rutiere Peste 150 de oameni au murit, iar alţi 337 au fost grav răniţi în urma celor 406 accidente grave produse în ultima lună pe drumurile României. Poliţiştii spun că numărul persoanelor decedate în urma accidentelor produse în luna iulie a scăzut cu 31 de cazuri, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de trafic şi conducerea imprudentă, sunt printre principalele cauze ale producerii tragediilor pe străzi. De la începutul anului, 1.175 de persoane au murit şi 2.802 au fost rănite în urma a 3.446 accidente grave.

Carambolul de pe Autostrada Soarelui, încă neelucidat Poliţiştii cercetează încă împrejurările în care s-a produs carambolul de pe Autostrada Soarelui, în acest sens fiind făcute o serie de expertize tehnice ale autoturismelor implicate în accident, astfel urmând să se stabilească ordinea în care s-au lovit maşinile.

"În speţa respectivă deja s-au dispus mai multe expertize, care vizează, în primul rând, starea tehnică a principalelor autoturisme care au fost implicate în accident şi expertize fizico-chimice, care se află acum în lucru la Institutul de Criminalistică, pentru a stabili succesiunea impacturilor care au avut loc între maşinile implicate în acel accident", a explicat pentru Mediafax adjunctul Inspectorului General al Poliţiei Române, chestorul de poliţie Gheorghe Popa.

Parchetul va stabili principalii vinovaţi Popa a mai spus că Parchetul trebuie să stabilească cine este principalul vinovat în producerea accidentului respectiv. Chestorul Gheorghe Popa a explicat că, pe lângă fumul care a îngreunat vizibilitatea, un rol important l-a avut şi conducătorul auto care nu a redus viteza.

Adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române a precizat că panourile care ar fi trebuit să îi avertizeze pe şoferi asupra posibilelor pericole de pe autostradă nu au funcţionat, în special din cauză că au fost furate cablurile care le alimentau, adăugând că paza acestora nu intră în competenţa poliţiei.

19 autovehicule au fost implicate în cele două accidente care au avut loc, în după-amiaza zilei de 6 iulie, pe Autostrada Soarelui, din cauza fumului gros provocat de incendiile de vegetaţie, primul dintre evenimente soldându-se cu victime.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite