Întrebarea zilei la Realitatea TV: Eu cu cine lucrez?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două tabere de la Realitatea încearcă să atragă de partea lor cât mai mulţi jurnalişti, dar „bilanţul“ încă nu este finalizat.

La Realitatea s-au dus ieri luptele pentru angajaţi. Sebastian Ghiţă, proprietarul Asesoft, care a deţinut până în această săptămână managementul Realitatea Media, declarase la emisiunea lui Robert Turcescu, de la B1 TV, că cei 600 de angajaţi ai postului de ştiri trecuseră deja pe firma RTV Satellite. De cealaltă parte, Sorin Enache, directorul general al staţiei, a spus că doar 14 angajaţi ai postului îşi prezentaseră demisiile.

Din informaţiile „Adevărul", până aseară, mai toţi angajaţii postului aleseseră firma RTV Satellite, care îi aparţine lui Sebastian Ghiţă. Realitatea lui Elan Scwartzenberg, proprietarul companiei, riscă să rămână o cochilie golită de aparatură, angajaţi şi chiar fără sediu. Chiar Elan descria ieri angajaţilor situaţia în care s-a ajuns, într-un mod foarte plastic. „Am cumpărat un autobuz şi mă uit siderat cum fostul şofer (dat deja afară) încearcă să fugă cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot şi cu bagajele tuturor şi cu banii încasaţi pe bilete, fără să înţeleagă că mai devreme decât înţelege el urmează un final dezastruos!", le-a scris Schwartzenberg jurnaliştilor Realitatea.

Realitatea ,într-un nou sediu

Proprietarul Realitatea le-a mai promis că, de la 1 noiembrie, postul de televiziune va fi mutat într-un nou sediu şi că din 15 octombrie îşi vor primi salariile. „Avocaţii mei depun multiple plângeri penale la adresa lui Sebi. Unicul şi fragilul fir care-l desparte pe Sebi de coşul de gunoi al istoriei este contractul pe spaţiu, ilegal făcut şi pentru care există o plângere penală, pentru că, în rest, azi, nu mai are niciun drept managerial, administrativ, cât despre proprietate nu mai spun... Aşa că vă rog respectuos să nu credeţi niciuna dintre multiplele lui poveşti nemuritoare", a mai spus proprietarul Realitatea angajaţilor.

Jurnalistul Costi Rogozanu, care administrează platforma de opinii Voxpublica, se întreba, ieri, într-un articol: „Eu cu cine lucrez?". El a postat în respectivul material cele două e-mailuri trimise angajaţilor de către Elan Schwartzenberg şi de Sebastian Ghiţă. Este un semn că haosul de la Realitatea nu pică bine unora dintre jurnalişti.

Un alt post TV?

Sebastian Ghiţă le-a comunicat angajaţilor încă de joi că funcţionarea companiei are loc în cadrul RTV Satellite. „Aceasta este o companie creată pentru a asigura plata salariilor şi a asigura fluxul de producţie", a motivat Ghiţă. În plus, fostul manager de la Realitatea a recunoscut la emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV că „este o opţiune" crearea unui nou post de televiziune. „Este o opţiune, la un moment dat trebuie să am şi eu şansa să trăiesc", a declarat Ghiţă. Acesta a precizat că firma sa ar putea face un contract cu un deţinător de licenţă, astfel luând naştere o nouă televiziune. Potrivit informaţiilor „Adevărul", Ghiţă ar fi deja în discuţii cu firmele de cablu pentru a transmite noul post. 

Cum îşi conving Ghiţă şi Schwartzenberg angajaţii

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media

- „Vă garantez plata salariilor pe 15 octombrie."
- „Vă rog să rezistaţi cu stoicism până reuşeşte justiţia să intre în actualul sediu sau, în cel mai rău caz, până la 1 noiembrie când vă aştept în noul sediu Willbrook."
- „Oricare dintre voi se asociază în orice fel cu Sebi şi tentativa lui de furt al Realităţii se implică automat în multiple infracţiuni civile sau penale."

Sebastian Ghiţă, fostul manager Realitatea Media

- „Astăzi, funcţionarea noastră are loc în cadrul companiei RTV Satellite. Aceasta este o companie creată pentru a asigura plata salariilor şi a asigura fluxul de producţie".
- „În stilul său, S.O. Vîntu a păcălit o mulţime de parteneri şi creditori privaţi şi de stat, care nu mai pot şi nu mai doresc să lucreze cu compania Realitatea Media".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite