Într-o formulă îmbunătăţită, VH2 revine cu un nou album

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică seară, trupa va susţine un recital extraordinar în cadrul ultimei seri a Festivalului de Muzică Uşoară-Mamaia În premieră, VH2 va interpreta, mâine seară la Festivalul de

Duminică seară, trupa va susţine un recital extraordinar în cadrul ultimei seri a Festivalului de Muzică Uşoară-Mamaia

În premieră, VH2 va interpreta, mâine seară la Festivalul de la Mamaia, câteva melodii în primă audiţie: "Să crezi în tine" şi "Nostalgie". Aceste melodii vor fi single-uri extrase de pe viitorul lor album.

Trupa s-a născut în luna martie a anului 2002, din iniţiativa lui Gabriel Cotabiţă şi a lui Mihai Pocorschi. Amândoi aveau chef să cânte şi, cum Mihai avea deja câteva melodii pregătite, şi-au sunat câţiva prieteni care să se alăture în trupa lor.

Astfel, sub aceeaşi titulatură s-au întâlnit nucleele a două trupe din generaţia veche a muzicii: Holograf (care iniţial a început în formula Gabriel Cotabiţă, Mihai Pocorschi şi Eugen Sonia), şi Krypton, unde au activat Lapi, Cătălin Tuţă Popescu şi Gabriel Golescu.

S-a început cu dreptul

Primul album al băieţilor de la VH2 a venit în anul 2002. Era chiar un "Greatest Hits" de la bun început, fără ca trupa să fi avut, până atunci câteva albume scoase. Totuşi, piesele incluse pe albumul de debut s-au bucurat de un succes extraordinar în rândul consumatorilor de muzică bună, ceea ce a făcut ca numele de "Greatest Hits" să se potrivească de minune primului album. Ca single-uri extrase de pe acest material discografic au fost "Trece vremea", "Mai stai" şi "Fiecare zi fără tine".

Atenţie, se cântă!

Despre "Greatest Hits", Gabriel Cotabiţă spune că are o energie pozitivă a celor care au lucrat la el cu mare sinceritate, iar rostul lui nu este să facă comerţ, ci să transmită sentimente prin intermediul melodiilor. "Am ajuns cu toţii la vârsta la care nu mai cântăm dintr-un capriciu sau pentru bani. Totul vine din interior…", spune Mihai. "Suntem maturi acum, nu mai lăsăm nimic la voia întâmplării…", completează artistul.

Au apărut şi primele premii

Eforturile membrilor trupei depuse în proiectul VH2 au fost compensate aproape imediat de câteva premii: Cel mai iubit cântec al anului - 2002 -"Trece vremea", oferit de Radio Bucureşti, Cel mai bun cântec al anului 2002 "Trece vremea", acordat de Radio România, Premiul pop-rock "Personalitatea anului 2003", din partea Radio România Actualităţi.

Noutăţi de la VH2

În prezent, trupa pregăteşte în studio un nou material discografic care va fi intitulat "2… de la VH2". Printre piesele conţinute de acest album, menţionăm "Departe de noi", "Atunci când ai plecat". "2… de la VH2", produs de casa de discuri Cat Music, va apărea, cel mai probabil, în această toamnă.

Mihai Pocorschi

Este bucureştean get-beget. El a pus bazele trupei Holograf, şi este unul dintre foştii componenţi ai formaţiei Formula 5. Profesia sa de bază este cea de inginer electronist. În privinţa condiţiei fizice, Mihai se declară amator de nataţie, tenis şi baschet.

Componenţa trupei

Gabriel Cotabiţă - vocal
Mihai Pocorschi - chitări acustice, vocal, background vocal
Cătălin Tuţă Popescu - claviaturi, background vocal
Răzvan Lupu - tobe, background vocal
Eugen "Soe" Sonia - bas
Vladimir Pocorschi - chitări electrice
Cătălin Căţoiu Teavă - percuţii

Gabriel Cotabiţă

Este craiovean de origine, care s-a stabilit în Capitală în anul 1987. Primul cântec interpretat de el a fost "O sole mio", iar "Pescarul" a fost prima melodie cântată în faţa unui public, la o serbare şcolară. Apoi, au urmat prima chitară primită cadou şi cursurile de la Şcoala Populară de Artă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite