Interzicerea cianurilor, amânată până în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au hotărât ieri, la cererea Comisiei pentru industrii, amânarea discuţiei privind modificarea Legii minelor pentru 15 februarie anul viitor. Potrivit adresei formulate de

Deputaţii au hotărât ieri, la cererea Comisiei pentru industrii, amânarea discuţiei privind modificarea Legii minelor pentru 15 februarie anul viitor.

Potrivit adresei formulate de preşedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, deputat PSD, comisia nu a putut da un raport la acest act normativ până în prezent, din cauza faptului că unele dintre autorităţile publice sau organizaţiile non-guvernamentale, cărora li s-au solicitat puncte de vedere şi documente, nu au onorat cererea comisiei.

Deputatul Iancu a mai arătat în cererea sa de prelungire a termenului pentru lege faptul că, în data de 10 decembrie, comisia pe care o conduce a fost sesizată, în fond, şi cu un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 101/2007 pentru modificarea şi completarea Legii minelor şi a Legii petrolului.

Deputaţii din Comisia pentru industrii ar fi trebuit să elaboreze raportul pentru Legea privind interzicerea folosirii cianurilor în exploatările miniere până pe 10 noiembrie, potrivit raportului privind interzicerea cianurilor în exploatările miniere.

Iulian Iancu declara, pe 10 octombrie, că membrii comisiei doresc ca această propunere legislativă să fie rezolvată cât mai repede. "Nu vreau să se pronunţe cineva subiectiv sau să analizeze pripit această propunere. E cazul ca, în această comisie, să fie făcută o analiză riguroasă serioasă, la care să poată participa oricine este interesat de subiect", a susţinut preşedintele Comisiei pentru industrii.

Iulian Iancu a informat că actul normativ a ajuns la comisia pe care o conduce şi care este sesizată în fond cu redactarea unui raport, dar a menţionat că dezbaterile nu vor începe până când nu se strâng şi se analizează toate documentele şi materialele necesare sau punctele de vedere ale autorităţilor, instituţiilor sau organismelor abilitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite