Interviu cu Dan Petre, analist de politică externă: "La mijlocul anilor 90, eram un libertarian perfect, acum am întrebări"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilier la Cotroceni
Consilier la Cotroceni

Cum e să fii nepotul lui Grigore Moisil? Nepotul lui Emil Condurachi? Fiul lui Zoe Petre? Cât de mult te ajută sau cât de multe te încurcă o asemenea ascendenţă în propria carieră? Dan Petre dezvăluie pentru Spunesitu.ro poveşti de dragoste sau simple poveşti de viaţă din familia sa şi chiar “păcatele” propriei tinereţi. Dar, mai cu seamă, reface, la rugămintea noastră, un parcurs i

Probabil că vă aşteptaţi ca interviul nostru să fie axat pe temele politice ale zilei. Dar, şi mi-ar plăcea să reuşesc să vă surprind, v-aş propune un interviu total diferit, care să aibă drept teme centrale istoria şi cultura. Sunteţi de acord?
 
Bineînţeles. Politica, într-un fel sau altul, ne mănâncă prea mult din viaţă şi asta este, după părerea mea, un semn al slăbiciunii societăţii româneşti. Depindem prea mult, ca strategie de viaţă, de decizia politică.
 
 Politica a devenit plictisitoare chiar şi pentru un analist de talia lui Dan Petre?
 
Nu, mediul politic este incitant oricând. Dar a devenit redundant, pentru că unul dintre principiile de bază ale democraţiei spune că politica este reactivă la opiniile cetăţenilor, pe când, în ultima vreme, eu văd că vorbim în faţa unui zid. De aici începe tragedia politicului românesc, din faptul că lumea politică şi, mai ales, majoritatea guvernamentală actuală, pare să ştie mai bine decât restul românilor ce trebuie făcut în ţară.


Click aici pentru a citi interviul integral

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite