Interviu Varujan Vosganian: „Suntem singura generaţie care a trecut graniţa dintre două secole şi dintre două sisteme economico-politice total diferite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ca să îşi ofere o cauţiune morală, românii au încercat, într-un mod halucinant, să refacă dictatorul pe care tocmai ce îl alungaseră. După douăzeci de ani, cei mai buni oameni politici, în ochii românilor, sunt cei care s-au apropiat de modelul Ceauşescu.

În douăzeci de ani, noi nu am străbătut tranziţia de la dictatură la democraţie, ci de la un dictator la un alt dictator. Această incapacitate de a fi liberi, atunci când poţi să fii liber, a fost marca acestor douăzeci de ani; oamenii s-au refugiat sub pulpana populismului, au rămas sensibili la mesaje mesianice, au rămas captivi în orizontul pe termen scurt, fără să aibă dezinvoltura proiectelor pe termen lung."

Despre toate acestea, despre "Cartea Şoaptelor", despre ce înseamnă să fii armean şi despre ce înseamnă să fii armean în România, despre izbăvire şi noi începuturi, dar şi despre motivul pentru care românii nu şi-au găsit niciodată sensul existenţei, într-un interviu cu Varujan Vosganian.
 
 
Citeşte aici  întregul interviu cuVarujan Vosganian

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite