Internetul, soluţia pentru şomerii târgumureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accesărilor site-urilor cu oferte de locuri de muncă a crescut în ultimul timp. Oferta de job-uri a AJOFM este infimă, iar şomerii târgumureşeni îşi caută de lucru pe paginile de internet de specialitate

Statisticile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt sumbre în ceea ce priveşte numărul şomerilor mureşeni. Dacă la finele lunii decembrie numărul acestora ajungea la 11.607, în lunile ianuarie şi februarie agenţii economici au anunţat disponibilizarea altor 1.042 de persoane. Pentru cei 11.607 de şomeri AJOFM Mureş are doar 79 de locuri de muncă vacante. În condiţiile în care numărul târgumureşenilor fără ocupaţie creşte de la o lună la alta, iar oferta de locuri de muncă a AJOFM este cu mult sub numărul mare de cereri, site-urile de internet care prezintă ofertele angajatorilor au înregistrat un număr record de vizitatori. Site-ul ejobs.ro este un jucător important pe piaţa forţei de muncă,  iar în ultimele 24 de ore a fost accesat de 123.420 de persoane aflate în căutarea unui job.

Oferte pe net

Târgumureşenii au la dispoziţie o gamă largă de oferte ale diferitelor societăţi comerciale, pe această pagină de internet.
Aici se remarcă cei de la Takko Fashion International, unul dintre cei mai mari comercianţi de produse textile din Germania. Aceştia angajează pentru viitorul punct de lucru din Târgu-Mureş un şef sau o şefă de unitate şi cinci lucrători cemerciali. Posturile sunt full time, iar CV-urile pot fi depuse până pe 6, respectiv 7 februarie. Târgumureşencele dornice să lucreze într-un salon de înfrumuseţare pot alege oferta firmei L Olives, care caută personal pentru salonul de lux deschis în oraş. Societatea Proges angajează pentru magazinul din Târgu-Mureş reprezentant zonal de vânzări, iar cei interesaţi îşi pot depune CV-ul până în 23 februarie. Sitelul myjob.ro a fost accesat în ultimele şase zile de 161.062 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Portalul anunţă că societatea târgumureşeană Cid Design angajează şef de producţie pentru fabrica de ambalaje de carton, specialist IT, responsabil cu managementul calităţii şi lucrător pe utilaje tipografice. Data limită pentru aplicarea CV-ului este 7 februarie pentru toate locurile de muncă scoase la. Pentru târgumureşenii cu experienţă în vânzarea produselor farmaceutice, societatea Laropharm angajează reprezentant vânzări pentru medicamente, iar CV-urile pot fi depuse până în data de 7 februarie. Cele mai multe oferte de locuri de muncă postate pe site sunt în domeniul vânzărilor.

Şomeri cu studii superioare

Din cei 11.607 de şomeri înregistraţi de AJOFM Mureş până în decembrie, circa 622 de persoane au studii superioare. Aproximativ 1.000 de absolvenţi ai promoţiei anului 2008 au fost înregistraţi în evidenţele AJOFM, care a reuşit să-i încadreze în muncă pe 70% dintre aceştia. Restul de 30%  nu şi-au găsit încă de lucru. AJOFM oferă pentru aceştia cursuri de calificare în domeniile economic, operator-calculator-reţele şi cosmetică-coafură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite