O româncă revoluţionează Internetul cu Vanish - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O româncă revoluţionează Internetul cu Vanish - Revista presei interne
O româncă revoluţionează Internetul cu Vanish - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre revoluţionarea internetului cu o aplicaţie dezvoltată de o româncă, adunările inutile de la Fondul Proprietatea sau satul natal al lui I.L. Caragiale. Printre alte subiecte, 20.000 de oameni, inclusiv profesori, sunt daţi afară din Educaţie, iar aparatele de aer condiţionat s-au ieftinit cu 20%.


O româncă revoluţionează Internetul cu Vanish

, un sistem prin care datele online se autodistrug. Doctorandă la Universitatea din Washington, Roxana Geambaşu a entuziasmat presa internaţională cu un proiect online care le dă speranţe internauţilor, într-o lume în care utilizatorii au pierdut controlul asupra datelor lor. Roxana Geambaşu, doctorandă la Universitatea din Washington, este unul dintre dezvoltatorii proiectului Vanish, o aplicaţie care permite mesajelor electronice să se autodistrugă după o anumită perioadă de timp de la postarea lor pe web sau trimiterea lor pe mail. Un sistem precum Vanish va fi din ce în ce mai util cu cât tot mai multe informaţii personale sau de business nu mai sunt stocate pe computere personale, ci pe servere din întreaga lume, spune Roxana, citată de Cotidianul.

Plimbări inutile la Fondul Proprietatea. Din cauza lipsei de coordonare a membrilor guvernului, acţionarii Fondului Proprietatea (FP) sunt nevoiţi să participe la mai multe adunări inutile, anunţă Evenimentul Zilei.  Ministerul Finanţelor, acţionarul majoritar cu circa 65% din capitalul social, nu a participat la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor FP, desfăşurată ieri. Cauza este faptul că nu are mandat de la executiv să aprobe oferta pentru administrarea fondului depusă de Franklin Templeton Investments, potrivit lui Mircea Ursache, preşedintele Consiliului de Supraveghere al FP.

În fostul Haimanale, după Nenea Iancu. Am ales calea ferată pentru a ajunge în satul natal al scriitorului, fost Haimanale, acum comuna I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa. O alegere prea puţin inspirată, ţinând cont de prognoza meteo pentru duminica aceea, scrie Jurnalul Naţional. Nici cu maşina pe soşeaua dintre Ploieşti şi Târgovişte nu e mai uşor, aveam să constatăm la în­toar­cere. E unul dintre cele mai proaste drumuri din ţară. Pe parcursul celor câ­te­va ore pe care le-am petrecut la Hai­ma­na­le, am tot întrebat în stânga şi-n dreapta pe cei câţiva oameni pe care i-am în­tâl­nit dacă au auzit ceva de vreo lucrare de re­a­bilitare a drumului. Unii au râs, alţii s-au strâmbat sau ne-au privit cu milă, iar alţii s-au uitat la noi de parcă ne-ar fi plutit peştişori exotici între urechi.

20.000 de oameni, inclusiv profesori, daţi afară din Educaţie. Ministerul Educaţiei, sub semnătura directorului general Mihai Păunică şi a directorului direcţiei performanţă în cariera didactică, Corina Marin, a transmis către inspectoratele şcolare judeţene numărul de posturi finanţate din bugetul de stat, valabile de la 1 septembrie 2009. Astfel, la nivelul întregii ţări, în învăţământul preuniversitar se vor reduce aproximativ 20.000 de posturi, atât de predare (didactice), cât şi auxiliare sau nedidactice. Spectrul acestor reduceri masive planează peste şcoală încă din ianuarie 2009, când bugetul învăţământului arăta foarte clar că nu vor fi bani, nu numai pentru mărirea salariilor cadrelor didactice, dar nici măcar pentru acoperirea lor până la sfârşitul anului, anunţă Gândul.

Aparatele de aer condiţionat s-au ieftinit cu 20%.
Chiar dacă s-au ieftinit consistent, vânzările de aparate care aduc răcoarea în casă sunt mai mici decât cele din 2008 cu aproape 50%. Dacă până anul trecut, în fiecare vară, firmele care asigurau montajul aparatelor de aer condiţionat nu făceau faţă, perioada de montaj sărind deseori peste 30 de zile, în momentul de faţă nu trec trei zile şi, din cauza cumpărătorilor tot mai puţini, lucrătorii se şi prezintă la montaj, anunţă Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite