Mureş: Internatele şcolare vor funcţiona în sistem hotelier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureş: Internatele şcolare vor funcţiona în sistem hotelier
Mureş: Internatele şcolare vor funcţiona în sistem hotelier

Internatele şcolare din Târgu Mureş şi cantinele aferente, vor trebui să suporte, începând de anul viitor, cheltuielile de întreţinere începând de anul viitor. Potrivit autorităţilor locale,  această decizie a fost luată deoarece au descoperit multe cheltuieli nejustificate la aceste unităţi pe perioada verii.

Astfel, de la 1 septembrie, au început procedurile de separare a utilităţilor la internatele şi cantinele din municipiu. Vor fi montate contoare pentru a monitoriza cantitaţile de apă caldă, apă rece, energie electrică şi gaz metan consumate.

Începând cu 1 ianuarie 2010, primăria va deconta pentru cantine doar costurile legate de întreţinerea elevilor, nu şi cele generate de diverse evenimente organizate în cantine: nunţi, botezuri sau alte manifestări.

De la începutul anului viitor, Primăria Târgu-Mureş vrea ca internatele să suporte din venituri proprii cheltuielile de întreţinere, având în vedere faptul că în aceste clădiri sunt cazate şi alte persoane decât elevii“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

“În perioada anului şcolar s-a făcut multă risipă. Se va trece pe o administrare proprie a internatelor şi a cantinelor urmând ca fiecare şcoală să decidă asupra taxelor pe care le va percepe de la elevi, în funcţie de cheltuielile pe care le are”, a declarat inspectorul şcolar, Dumitru Matei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite