Interlopii au învins la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a cerut demisia şefului poliţiei din Bănie, pe motiv că a scăpat de sub control mafia locală. Simţind că situaţia în Craiova a scăpat de sub

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a cerut demisia şefului poliţiei din Bănie, pe motiv că a scăpat de sub control mafia locală.

Simţind că situaţia în Craiova a scăpat de sub control, autorităţile locale au ieşit la atac, ieri, în conferinţe de presă, învinovăţindu-se pentru faptul că municipiul s-a transformat într-un câmp de luptă pentru găştile de interlopi.

Atât preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, cât şi prefectul judeţului, Silviu Dumitru, s-au declarat nemulţumiţi de prestaţia poliţiştilor craioveni şi au solicitat demisia comandantului poliţiei, comisarul-şef Georgel Enescu. Surprins de virulenţa atacurilor, acesta a menţionat că doar superiorii săi de la Bucureşti îl pot judeca pentru modul în care poliţia craioveană îşi face treaba în oraş.

Autorităţile locale doljene şi-au dat mâna şi, la unison, cer capul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, comisarul-şef Georgel Enescu, ca urmare a numeroaselor conflicte armate care au bulversat Craiova în ultimele luni. Primul care a luat atitudine faţă de neputinţa poliţiştilor de a stârpi fenomenul este preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

"La sfârşitul săptămânii trecute am făcut un fel de statistică, în urma căreia am văzut exact ce s-a putut întâmpla în ultimul timp în Craiova. Am făcut un dosar cu articole, din presa locală şi centrală, care vorbesc numai despre împuşcături, scandaluri, bătăi, şi mai ales scandaluri cu tot felul de arme. Nu cred că se mai întâmplă aşa ceva într-un oraş de mărimea Craiovei. Din acest motiv cer şefului poliţiei să îşi dea demisia! Până la urmă, nici aşa nu este de ajuns, poate să îşi dea demisia toată Poliţia Craiova, pentru că nu ştiu cine poate remedia situaţia!", a declarat ieri Ion Prioteasa.

După numai o oră, şi prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, a convocat o conferinţă de presă extraordinară în care a declarat că le mai acordă câteva zile de răgaz poliţiştilor craioveni pentru a rezolva cazul tânărului tranşat şi aruncat sub două poduri din Caraş Severin şi cel al împuşcăturilor care au îngrozit Craiova.

Prefectul se va întâlni cu ministrul David

"Craiovenii nu mai sunt în siguranţă pe străzi. Miercuri, voi cere să vorbesc cu ministrul David să vedem dacă şefii poliţiei sunt vinovaţi. Dacă va fi necesar, voi cere schimbarea din funcţie a comandanţilor", a declarat prefectul de Dolj, Siviu Dumitru.

În replică la aceste atacuri, comisarul-şef Georgel Enescu a declarat că nu se simte deloc vinovat pentru faptul că, săptămânal, clanurile de rromi şi interlopi se încaieră pe străzile oraşului, folosind pistoale şi săbii ninja. "Eu am superiori care pot judeca dacă mi-am făcut sau nu bine treaba.

În legătură cu scandalurile din Craiova, pentru că, înţeleg că acestea sunt motivele pentru care mi se cere demisia, pot spune că s-au făcut arestări, mulţi dintre cei implicaţi sunt cercetaţi în stare de libertate şi pentru alţii sunt alte sentinţe. Cum spuneam, are cine să mă judece. Nu o poate face preşedintele CJ Dolj", a spus şeful IJP Dolj.

Craiova, micul Chicago

În ultimele două luni, pe străzile din Craiova au avut loc mai multe scandaluri în care s-au folosit arme de foc. Pe 16 august a avut loc un prim conflict armat între două clanuri de rromi din cartierul craiovean Faţa Luncii. Peste 30 de rromi din clanurile Miclescu şi Poenaru, înarmaţi cu pistoale şi săbii ninja, s-au înfruntat ziua în amiaza mare, băgând în sperieţi craiovenii aflaţi în trecere pe acolo. Sosiţi la faţa locului după încheierea luptelor, poliţiştii craioveni n-au avut altceva de făcut decât să numere cartuşele trase şi să ancheteze martorii oculari.

Patru zile mai târziu, la sediul Institutului de Medicină Legală din Craiova s-a produs un nou scandal între două grupări rivale de interlopi, în conflict fiind trase mai multe focuri de armă. Şi aici s-au făcut cercetări şi s-au întocmit dosare penale, fără însă ca măsurile luate să aibă vreun efect.

O lună mai târziu, în cartierul "George Enescu" s-a produs alt conflict, mai mulţi tineri trăgând 17 focuri de armă în direcţia unei persoane. Un nou scandal a avut loc la mijlocul lunii septembrie, între aceleaşi clanuri de rromi Miclescu şi Poenaru în cartierul Faţa Luncii din Craiova, şase bărbaţi fiind internaţi cu plăgi prin împuşcare şi prin tăiere. Evident, poliţia a făcut şi în acest caz cercetări, dar niciun rrom nu a ajuns după gratii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite