Interlop „accidentat“ de o bandă rivală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul nemţean Puiu Mironescu, suspectat de implicare în asasinarea lui Gheorghe Mararu, a scăpat cu viaţă dintr-un nou atentat. Surse din lumea interlopă lasă însă de înţeles că răfuielile vor continua la Piatra Neamţ.

Maşina în care se afla Mironescu a fost ciocnită frontal luni la intrarea în oraşul Bacău, iar patru bărbaţi au coborât din autoturismul res­pectiv şi au tăbărât pe interlop cu bâte de baseball. Şoferul agresorilor a rămas blocat la volan şi a fost prins de poliţişti. El este arestat preventiv pentru 29 de zile fiind cercetat pentru tentativă de omor deosebit de grav. „A fost un accident fără intenţie. N-am idee de niciun agresor cu bâtă ieşit din maşina mea", ar fi declarat în faţa anchetatorilor Laurenţiu Păvălucă.

Poliţiştii spun că sunt pe urma bătăuşilor, iar prietenii lui Mironescu vehiculează ipoteza că un amic al cămătarului ucis anul trecut ar putea fi în spatele aşa-zisului accident. „Este posibil să fi fost Ţâţă (n.r. - Adrian Botez, un interlop local). Nu ştiu, întrebaţi-l pe el. E un prieten de-a lui Măraru. Mironescu nu-i cunoaşte pe cei care l-au lovit.

S-au dat bani grei ca să-i facă asta şi i s-a montat pe maşină un sistem GPS, ca să fie urmă­rit", a declarat Tiberiu Cristodorescu, cămătar din Iaşi. Pe de altă parte, Bogdan Mararu, fratele interlopului ucis, spune că „nu ştiu nimic despre ceea ce s-a întâmplat aseară şi nici nu mă interesează". Mironescu este suspectat de complicitate la asasinarea lui Gheorghe Mararu. Anchetatorii bănuiesc că el i-ar fi furnizat arma crimei lui Cristian Chilat, cel arestat pentru crimă.

„Le vom face nişte surprize"

Accidentul cu iz mafiot de la Bacău se înscrie în lungul şir de răfuieli violente provocate de găştile rivale din Piatra Neamţ. Puiu Mironescu, un cunoscut al lumii interlope din oraşul nemţean, a fost la un pas de moarte şi în urmă cu cinci ani, când era să moară împuşcat. Atunci a scăpat cu răni superficiale la cap şi la picior, iar surse din lumea interlopă afirmă că în spatele atentatului s-ar fi aflat Gheorghe Mararu, cămătarul asasinat în noiembrie 2010 într-un bar din centrul oraşului Piatra Neamţ.

Certurile dintre interlopii nemţeni pornesc, potrivit unor surse neoficiale, de la banii rezultaţi din cămătărie şi din trafic cu maşini de contrabandă. „Nu sunt nişte lucruri ieşite din comun, deşi ele aşa par. Din păcate, mai avem printre noi, în Poliţie, şi unii care nu vor să renunţe la vechile prietenii. O parte dintre aceste grupuri nu au fost monitorizate, dar le vom face în curând nişte surprize", a declarat comisarul‑şef Dorel Manole, şeful IPJ Neamţ.

"Nu sunt nişte lucruri ieşite din comun, deşi ele aşa par. Din păcate, mai avem printre noi, în Poliţie, şi unii care nu vor să renunţe la vechile prietenii."
Dorel Manole comisar-şef IPJ Neamţ

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite