Integrarea ne scumpeşte ţuica şi întreţinerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

morţi pe autostradă trebuie ridicaţi de compania de ecarisare şi duşi cu maşini speciale la Protan. Dacă îţi moare un animal, trebuie să anunţi la primărie şi să aştepţi să vină

morţi pe autostradă trebuie ridicaţi de compania de ecarisare şi duşi cu maşini speciale la Protan.
Dacă îţi moare un animal, trebuie să anunţi la primărie şi să aştepţi să vină maşina specializată. Uniunea Europeană aduce cetăţeanului libertatea de a circula şi munci afară, dar şi de a cumpăra produsele europene, mai competitive şi ambalate după toate regulile de marketing, decizie care poate aduce falimentul producătorilor români. Integrarea elimină facilităţile fiscale la umbra cărora mamuţii industriali au continuat să nu-şi plătească datoriile, s-au dat mari tunuri imobiliare, au apărut sute de mii de microîntreprinderi. Până la a aduce nivelul de trai din Uniunea Europeană, aduce preţurile de acolo la gaz, benzină şi electricitate.

Schimbări în agricultură
* ţăranii şi fermierii pot livra lapte pe piaţă numai în interiorul unei cote;
* locuitorii din zonele defavorizate - la munte - primesc bani pentru simplul fapt că stau în aceste zone
* cetăţenii vor putea cumpăra maşini second-hand de pe piaţa europeană fără a plăti taxe suplimentare;
* nu mai poate fi cultivată soia modificată genetic

Proprietăţile imobiliare se vor scumpi mai lent
Văzută de majoritatea specialiştilor ca un factor de temperare a unui domeniu guvernat de haos, integrarea pieţei imobiliare româneşti în UE va fi marcată de creşteri moderate ale preţurilor pe diferite segmente. Locuinţele românilor vor continua să se scumpească cu câteva procente, mai ales cele noi. În schimb, apartamentele din blocurile "comuniste" s-ar putea ieftini în primele luni după aderare, după care trendul va fi din nou de creştere. Atractiv pentru investitorii străini va continua să fie businessul cu clădiri de birouri în marile oraşe, ca urmare a intrării unui număr mai mare de companii multinaţionale pe piaţa românească. În ce priveşte finanţarea acestor afaceri, se preconizează pătrunderea masivă a marilor fonduri de investiţii imobiliare.

Preţurile gazului şi curentului, tot mai mari
Preţul gazelor naturale urmează să crească de la 1 ianuarie 2007 în proporţie de până la 20%. Creşterea nu se va opri însă aici, majorarea urmând să se facă simţită în fiecare trimestru al anului, cu procente ce vor fi stabilite la vremea respectivă. Preţurile actuale reglementate de ANRGN sunt de 843,43 RON mia de metri cubi la Distrigaz Sud şi de 842,99 RON mia de metri cubi la Distrigaz Nord. Majorarea tarifelor la energie electrică, aplicată de la 1 ianuarie 2007, urmează să fie făcută publică în luna decembrie a acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite