Integrarea in 2007 este inca posibila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romania va continua sa-si indeplineasca angajamentele luate in ceea ce priveste aderarea europeana, l-a asigurat Calin Popescu Tariceanu pe Fabrizio Barbaso, directorul general al Directiei de

Romania va continua sa-si indeplineasca angajamentele luate in ceea ce priveste aderarea europeana, l-a asigurat Calin Popescu Tariceanu pe Fabrizio Barbaso, directorul general al Directiei de Extindere din cadrul Comisiei Europene. "Votul popular ne va permite sa acceleram reformele pentru integrare si ne va asigura succesul aderarii pe 1 ianuarie 2007. Scopul nostru este sa obtinem sprijinul popular pentru a dinamiza reforma si, din acest motiv, procesul de implementare a masurilor din calendarul de integrare nu va fi incetinit in perioada urmatoare", a afirmat premierul roman. La randul sau, Fabrizio Barbaso a subliniat faptul ca organismul european nu se implica in deciziile de politica interna a statelor in curs de aderare. "Preocuparea noastra este sa fim alaturi de dvs. pentru a atinge obiectivul privind aderarea Romaniei la UE pe 1 ianuarie 2007. Va felicitam pentru respectarea calendarului de pana acum si consideram ca realizarea acestui obiectiv este posibila. Indeplinirea angajamentelor trebuie sa continue independent de organizarea unor alegeri anticipate", a subliniat oficialul european.
Guvernul aproape demisionat vrea sa-si respecte toate promisiunile date UE
Alegerile anticipate au rolul de a grabi finalizarea tuturor angajamentelor asumate de Romania pentru integrarea in Uniunea Europeana, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu dupa sedinta Comitetului Executiv de Integrare, care a avut loc ieri, la Palatul Victoria. "Am cerut membrilor cabinetului, prezenti la intalnire, sa indeplineasca cu fermitate punctele prevazute in calendarul de aderare", a spus premierul. In opinia sa, guvernul care va veni, chiar daca este interimar, are posibilitatea sa inlocuiasca persoanele care nu-si indeplinesc responsabilitatile incredintate si se opun aderarii. "Pana la prezentarea demisiei actualului cabinet (care va avea loc joi), vom adopta in doua sedinte de guvern consecutive toate masurile prevazute in calendarul aderarii pana in luna octombrie", a declarat Tariceanu.
Tariceanu va merge la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni
Premierul Calin Popescu Tariceanu va pleca, pe 18 iulie, la Bruxelles. Acesta va avea mai multe intalniri cu comisarul pentru Extindere, Ollie Rehn, cu cel pentru Concurenta, Nelie Kroes, pentru Justitie, precum si cu alti oficiali. Actualul prim-ministru a refuzat sa raspunda intrebarilor repetate ale jurnalistilor, care voiau sa stie in ce calitate va participa la intalnirile cu oficialii europeni, in cea de prim-ministru demisionar, de prim-ministru interimar sau doar de lider politic.
Mihai Razvan Ungureanu nu se considera demisionar
S-a razgandit Guvernul Tariceanu in privinta depunerii demisiei pe masa presedintelui Traian Basescu? Ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, declara, ieri, ca el "nu este un ministru demisionar si ca nici primul-ministru nu si-a dat demisia". intrebat daca este posibil ca Guvernul sa nu demisioneze, Mihai Razvan Ungureanu a subliniat: "Am spus daca Executivul isi va da demisia. Deocamdata, Executivul nu si-a dat demisia", refuzand sa precizeze data cand actualul Cabinet va demisiona. Ministrul de Externe a insistat pe nevoia de continuitate istitutionala a MAE. Prioritatea prioritatilor ramane indeplinirea angajamentelor luate fata de UE pentru ca Romania sa se poata integra la termen, adica la 1 ianuarie 2007. Seful diplomatiei romane a mai declarat ca MAE ar putea organiza alegerile anticipate in strainatate, in toamna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite