Institutul care ocroteşte copiii îi îmbolnăveşte de TBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

spută cu o formă necontagioasă de TBC, iar o infirmieră cu leziuni sechelare. Într-unul din cazuri, tuberculoza era asimptomatică, iar semnele tuberculozei sunt adesea nespecifice şi pot să nu

spută cu o formă necontagioasă de TBC, iar o infirmieră cu leziuni sechelare. Într-unul din cazuri, tuberculoza era asimptomatică, iar semnele tuberculozei sunt adesea nespecifice şi pot să nu fie uşor de recunoscut. Principalele manifestări clinice sunt tusea (la început seacă, apoi productivă) şi febra.
Copiii, ţinuţi sub supraveghere
Cei 20 de bebeluşi internaţi în secţia de recuperare au fost imediat izolaţi, dar, cu toate acestea, la câţiva dintre ei, rezultatele testelor au ieşit pozitive. "Acest lucru nu înseamnă că au neapărat boala. La doi copii, IDR a fost pozitiv, dar la cei sub un an de zile poate apărea aşa din cauza vaccinului", ne-a mai spus dr. Splălăţel. Aceasta recunoaşte, în schimb, că potenţialul de pericol era unul mare, de vreme ce în institut sunt trataţi copii sugari, care vor fi retestaţi şi ţinuţi sub observaţie. IOMC s-a aflat în mijlocul unor scandaluri de când la institut a fost numită o nouă echipă managerială. Director medical a ajuns dr. Ioan Raluca Gabriela, care este doar doctorand, iar printre sarcinile ei se numără supervizarea profesorilor cu zeci de ani de experienţă. De asemenea, imediat după numire, managerul Giorgios Katsiaounas a luat decizia de a transfera către calculatoarele primite de institut, dar şi a unităţii de transport neonatal, singura de acest fel din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite