Institutul Inimii, lăsat fără "sânge" de către CNAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare "C. C. Iliescu" din Bucureşti primeşte de la Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări (CNAS) şi Institutul Naţional de

Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare "C. C. Iliescu" din Bucureşti primeşte de la Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări (CNAS) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sănătate (INCDS) mai puţine fonduri decât cele pe care le primesc alte institute de boli cardiovasculare din ţară, care tratează mai puţine cazuri.
Din totalul cazurilor de boli de inimă din 2005, o treime din tratamente, un sfert din operaţiile pe cord deschis şi peste jumătate din operaţiile prin chirurgie vasculară au fost efectuate la institut.
Cu toate acestea, Institutul Inimii a avut cel mai mic tarif pe caz rezolvat dintre toate institutele de boli cardiovasculare din ţară, iar în 2006 i se propune acelaşi tarif. Mai mult, tariful pe caz rezolvat este comparabil cu cel al spitalelor judeţene, printre care Spitalul Orăşenesc Zlatna, Spitalul Orăşenesc Filiaşi şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea. "Am informat corpul medical al institutului şi sindicatele asupra situaţiei grave, care poate genera reducerea calităţii actului medical şi acumularea de noi datorii. Avem deja o listă de aşteptare de peste 350 de pacienţi. Cerem de urgenţă Ministerului Sănătăţii, CNAS şi INCDS reanalizarea fondurilor alocate institutului nostru. În caz contrar, nu mai există decât o singură soluţie: demisia de onoare a conducerii", ne-a mai declarat dr. şerban Bubenek, directorul institutului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite