Instituţiile publice craiovene, ameninţate cu debranşarea de la reţeaua de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia de Apă Craiova ameninţă că va sista livrarea de apă unui număr de 146 de instituţii, în marea lor majoritate bugetare, dacă nu vor accepta să le fie contorizat consumul.

Regia de Apă Craiova ameninţă că va sista livrarea de apă unui număr de 146 de instituţii, în marea lor majoritate bugetare, dacă nu vor accepta să le fie contorizat consumul.

Printre acestea se numără patru spitale din Craiova, Serviciul de Ambulanţă, Prefectura Dolj, sediile instanţelor de judecată, Brigada de Pompieri "Oltenia", sediul DNA şi al Poliţiei Circulaţie, cele două penitenciare, sediul Băncii Naţionale Române şi al altor bănci comerciale, Distrigaz, Electrica, Petrom, Arhiepiscopia Craiova şi reşedinţa mitropolitană de pe str. Mitropolit Firmilian. "Aşa nu se mai poate. O grămadă de instituţii şi firme mari plătesc consumul de apă la pauşal chiar dacă ele erau obligate prin lege ca de la 1 ianuarie 1995 să îşi monteze apometre. Fiecare dintre aceste instituţii şi societăţi au primit, de-a lungul timpului, o grămadă de notificări, însă le-au ignorat ştiind că nu există voinţă pentru a se trece la măsuri dure. Acum lucrurile s-au schimbat: dacă în câteva zile nu intră în legalitate, nu voi ezita să le tai apa", a declarat Constantin Stamatoiu, directorul Regiei de Apă Craiova. Acesta susţine că nici partidele politice nu vor beneficia de clemenţă, având în vedere că sediile judeţene ale PNL, PD, PSD şi PC încă nu au consumul contorizat. De asemenea, la sistemul pauşal este facturat şi consumul de apă de la grădina zoologică şi cea botanică a oraşului, unităţi patronate de Primăria Craiova prin Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public.

Regia Autonomă de Apă (RAA) Craiova înregistrează pierderi în reţea de peste 45% din cantitatea de apă livrată, rezultând de aici datorii de zeci de miliarde de lei vechi. "O bună parte din aceste pierderi se datorează sistemului de facturare pauşal. Nu este posibil ca Grupul de pompieri sau Spitalul Judeţean de Urgenţă să nu fie contorizate", a menţionat directorul Stamatoiu.

Printre firmele vizate se numără cea a ministrului democrat Radu Berceanu, SC AVI SRL, Hotelul Jiul, controlat de acelaşi ministru, şi SC Colisseum, aflată în proprietatea secretarului general al PNL Dolj, Cosmin Enea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite