Instanta supremă a decis: Tribunalul Bucureşti judecă în continuare întreruperea pedepsei lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Judecătorii instanţei supreme au respins miercuri cererea procurorilor DNA de suspendare a judecării dosarului de întrerupere a executării pedepsei în cazul fostului premier Adrian Năstase. Prin urmare, Tribunalul Bucureşti va continua, joi, judecarea cazului, informează Mediafax.

Un complet de trei judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, cererea făcută de procurorii anticorupţie în cadrul solicitării de strămutare de la Tribunalul Bucureşti (TB) a dosarului în care Năstase solicită întreruperea executării pedepsei de doi ani de închisoare cu executare.

Procurorii DNA au cerut, la termenul de miercuri, suspendarea judecării acestui dosar de la TB, invocând potenţiala lipsă de imparţialitate a tuturor judecătorilor de la această instanţă.

Unul dintre avocaţii fostului premier, Viorel Roş, s-a opus ferm acestei cereri a DNA, arătând că, în cererea anchetatorilor, au fost invocaţi doar doi judecători, respectiv preşedintele TB, Laura Andrei, şi judecătoarea Elena Burlan, cea care judecă, de fapt, cererea de întrerupere. În opinia lui Roş, nu este astfel dovedită potenţiala lipsă de imparţialitate a tuturor magistraţilor Tribunalului.

Totodată, avocatul a arătat că simplul fapt că preşedintele TB, judecătoarea Laura Andrei, l-a avut ca îndrumător ştiinţific, la lucrarea sa de doctorat, pe Năstase nu atrage cu sine şi în mod obligatoriu imparţialitatea întregului corp judecătoresc al unei instanţe.

Instanţa supremă a respins solicitarea DNA, astfel că Tribunalul Bucureşti poate continua, la termenul de joi, judecarea dosarului în care Năstase cere întreruperea executării pedepsei.

În acest dosar, Adrian Năstase a depus marţi, prin intermediul unui avocat, o cerere prin care arată că renunţă la judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei. Tribunalul urmează să analizeze, la termenul de joi, şi această nouă solicitare a fostului premier.

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a fost adus la Spitalul Penitenciar Rahova în 26 iunie, după ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost preluat de poliţişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite